Nekulturni dnevnik

Možda niste primetili, ali na našoj nacionalnoj televiziji, koja na silu skuplja harač za svoju kasu preko struje, od skora se pojavila informativna emisija „Kulturni dnevnik”. Pošto smatram da nismo svi dostigli ovaj nivo emancipacije, ja ću se pozabaviti onim resto zbivanjima, koja ne spadaju u pomenutu sortu. Shodno tome biće to „Nekulturni dnevnik”.

dr Svojko Nezbit, lutajući reporter
dr Svojko Nezbit, lutajući reporter

Naime, kako javljaju iz MINISTARSTVA ZA KREIRANJE STVARNOSTI I UMANJENJE ŠTETE, nedavne poplave su pokazale da Srbija nema nikakve probleme sa vodosnabdevanjem, već naprotiv, da vode imamo u izobilju. Mnogi su u naoko mutnim talasima pokušali, bez izbeljivača, da operu svoje fleke, ali se pokazalo, da to nije bila dovoljna količina vode za tu rabotu. Uz sve to naši vredni stočari su mogli svoje krave da nauče da plivaju. Za one koji su ovu šansu propustili, obećavaju da će ih biti još u naradnom periodu. Ujedno su iz MINISTARSTVA ZA ŠIROK OSMEH pridodali saopštenje, da bez obzira što su bivše vlasti ekonomski upropastile naše građane, ovo je bila prilika da sva naša deca vide kako otprilike izgleda more. Jeste da je bilo neslano, ali nisu ni oni svemogući.

Našoj redakciji stigla je i depeša iz MINISTARSTVA ZA VANREDNE IZBORE, u kojoj se, pod naslovom „Nemoj biti debil – zaokruži tačan odgovor”, upozoravaju birači da su svaki drugi, treći i svi ostali odgovori netačni, a da je ispravan samo JEDAN. Listići koji nemaju zaokružen ovaj JEDAN tačan odgovor, u narednom preiodu neka se ne nadaju zaposlenju, funkcijama, plati, stipendijama ili beskamatnom kreditu. Za one koji nisu sigurni da su dobro shvatili ovo uputstvo, ispravno popunjeni listići će biti deljeni u prostorijama stranke, kao i na vidno obeleženim punktovima širom grada.

U sklopu prethodnog obaveštenje iz VLADINE KANCELARIJE ZA DIVLJENJE I ODUŠEVLJENJE dodaju da će danas na Trgu u 20 časova biti održana proba izborne pobede. Svi zainteresovani za zastavice i za cveće da se jave na pisarnicu Kancelarije, radi preuzimanja istih, a u zaglavlju, samo za odabrane, sitnim slovima je dopisano: „Izbušili smo žutu patkicu.”

Naš gledalac Žika Mikić iz Nedogleda, požalio se pismom našoj redakciji da su mu TV taksu naplatili i za štalu u kojoj niti ima televizor, niti su njegove krave zainteresovane za praćenje programa. Odgovor mu stiže iz VLADINE AGECIJE ZA SAKRIVANJE ČINJENICA, koji kaže da je njihovo mišljenje da gledalac greši, te da mora kravama redovno da pušta FARMU, kako bi se one uverile da postoji i veća stoka od njih, što će implicirati i bolji prinos mleka zadovoljnih krava. Krava mora da zna da je njen položaj ništa u odnosu na situaciju u kojoj se nalazi prosečan stanovnik Srbije. Ima hranu i toplo joj je.

Reporteri su se javili i iz MINISTARSTVA ZA DOBRU ATMOSFERU I BOLJE SUTRA, kratkom vešću da je destileriju najuspešnijeg srpskog domaćina u njegovom rodnom selu posetio ministar Velja Ilić. Njih dvojica se nisu saglasili samo oko jedne stvari. Naime, domaćin je potencirao da sva svoja tri deteta voli podjednako, iako se i najmlađe osamostalilo, dok je Ilić zastupao stanovište da je naklonjeniji unučićima. Tom prilikom ministar je izveo svoju omiljenu kompoziciju „Samo kap veselja tražim”, ali pošto je vrlo brzo prešao sa kofe na cisternu i zaglibio se u mulju jalovine, uskoro se može očekivati pokušaj da Ilića vrate u njegovo prirodno okruženje, tj. na ulične proteste.

Iz DRŽAVNE AGENCIJE ZA LEPO VREME stiže vremenska prognoza koja predviđa da nam dolazi nepogoda sa zapada iz pravca Evropske unije, kojoj se suprotstavlja front nadpritiska u visokim slojevima iz pravca Rusija, dakle sa severoistoka. Kompletnu situaciju preti da zakomplikuje priliv vlažnih izbeglica sa juga. Oni se ovde veoma kratko zadržavaju i nastavljaju put severozapada, gde se grupišu u kritičnu masu i često remete mirnu atmosferu. Naše vlasti obećavaju da se vreme kod nas neće pogoršavati, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je došlo leto.

Poslednje vesti „Nekulturnog dnevnika” dolaze iz MINISTARSTVA SPORTA I RAZONODE koje kažu da će gradnja „Nacionalnog stadiona” započeti odmah po svršetku radova na projektu „Beograd na vodi”, dakle i pre roka, te da ovaj stadion nije nezaslužena nagrada fudbalerima, jer još uvek postoji jedna reprezentacija koja nas nikada nije pobedila, a to je reprezentacija Vatikana. Doduše, iz Fudbalskog saveza priznaju da postoji mogućnost da je to iz razloga što njihovim igračima prilikom trčanja smetaju mantije.

Toliko za danas od vašeg „Nekulturnog dnevnika”, ali to nije svršetak, jer ovome se, na žalost, ne nazire kraj.

Sa terena izveštava
vaš lutajući reporter
dr Svojko Nezbit

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content