NOVA INVESTICIJA DS SMITH: Uloženo 16 miliona evra u pogon u Kruševcu

DS Smith Packaging, nastavlja da povećava svoj inovativni uticaj na tržištu Srbije ulažući 16 miliona evra u svoju proizvodnu lokaciju u Kruševcu.

Nakon udvostručenja obima proizvodnje iz 2015. godine, investicija u DS Smith Kruševac će podržati stalne napore za zamenu plastike kod kupaca, povećati kapacitet za 25% i značajno povećati produktivnost. Uz kontinuirani fokus na inovacije, investicija će dodatno diferencirati DS Smith na tržištu, podržavajući klijente u ispunjenju ciljeva održivosti.

Novi pogon kompanije DS Smith u Kruševcu FOTO: DS Smith

Komentarišući investiciju, Reinier Schlatmann, regionalni generalni direktor, DS Smith East Europe, rekao je:

 „Strateška investicija od 16 miliona evra naglašava posvećenost kompanije DS Smith unapređenju inovativnih rešenja za pakovanje na bazi papira na srpskom tržištu, jačajući naš fokus na održivost. DS Smith Kruševac igra značajnu ulogu u našoj strategiji rasta u istočnoj Evropi, omogućavajući nam da isporučimo održiva rešenja za pakovanje našim kupcima širom regiona kako bismo dodatno ubrzali tranziciju prema višim nivoima cirkularne ekonomije.”

Sa investicijom, DS Smith Srbija postaje prva fabrika u zemlji koja je instalirala najsavremeniju Gopfert Revolution – Flexo štamparsku mašinu sa 6 boja i lakom. Ova napredna oprema jača mogućnosti u inovativnom dizajnu ambalaže za robu široke potrošnje (Fast-Moving Consumer Goods) i podržava automatizovane linije za pakovanje, ne samo u Srbiji već i u okruženju. Opremljen najnovijom tehnologijom štampe visokog kvaliteta, DS Smith nudi vrhunska rešenja za štampu za širok spektar kategorija proizvoda.

Zoran Trnavac, generalni direktor klastera, DS Smith Srbija je dodao: „Ova značajna investicija ne samo da nas osnažuje da isporučujemo proizvode vrhunskog kvaliteta našim kupcima, već označava i značajno proširenje naših proizvodnih kapaciteta u zemlji. Našaposvećenostštampivrhunskogkvalitetapostavlja standard koji ćenasrazlikovati u industriji “.

Fabrika je takođe opremljena novim magacinom koji optimizuje kapacitet skladištenja.

DS Smith je vodeći dobavljač održive ambalaže bazirane na papiru širom sveta, koja je podržana operacijama recikliranja i proizvodnje papira.

FOTO: DS Smith

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content