NOVA PREDSTAVA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA: Premijera “Hronike palanačkog groblja”

U Kruševačkom pozorištu sutra će premijerno biti izvedena predstava “Hronika palanačkog groblja”, prema zbirci novela Isidore Sekulić, u dramatizaciji Jelene Mijović.

Reditelj predstave Ivan Vuković kaže da je sa “velikim uživanjem i radošću radio na predstavi”.

Proces rada je bio divan i verujem da smo napravili dobru predstavu. Palanački duh je nešto što nas koči i ta tema je uvek aktuelna”, ističe Vuković.

Koliko palanka zna da bude surova prema ljudima toliko je Isidora Sekulić bila surova u obradi palanke. Od palanke ne može da se pobegne ni na koji način i , na kraju, u njoj svi traže utočište. U palanci je i mrtav čovek pod lupom”, pojašnjava glumac Bojan Veljović.

Pored Bojana Veljovića u predstavi “Hronika palanačkog groblja” igraju i Nebojša Vranić, Marija Gašić, Nikola Rakić, Aleksandar Đinđić, Suzana Lukić i Ema Stojanović.

Isidora je uvek savremena i moderna. Tema koju obrađuje je univerzalna i nije vezana samo za Balkan. Mene lično su najviše interesovale teme zaborav i prolaznost”, dodaje Nikola Rakić.

Četvrta premijera u Kruševačkom pozorištu u ovoj sezoni biće izvedena u preuređenoj sali. Kroz projekat “Gradovi u fokusu” dobijeno je pet miliona dinara za zamenu sedišta u sali.

FOTO: Kruševačko pozorište – R. Vučković

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content