NOVA PREMIJERA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Moderno čitanje Bore Stankovića

0

U Kruševačkom pozorištu u subotu će premijerno biti izvedena predstava “I svaki put kao da je prvi” po tekstovima Bore Stankovića a u adaptaciji Dimitrija Kokanova.

Glavne uloge u predstavi, koja je rađena u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i ArtTeme, igraju Gordana Đurđević Dimić, Jelena Matijašević, Jelena Stajkovac, Biljana Nikolić, Nikola Rakić i Dejan Tončić. Rediteljka predstave je Jovana Tomić.

Jelena Stajkovac i Dejan Tončić u predstavi “I savki put kao da je prvi” FOTO: ArtTema

Nakon predstave “Lepotica Linejna” nastavljamo divnu saradnju sa Kruševačkim pozorištem. Nadam se da smo dobili još jednu predstavu koja će imati dug život. Za mene su veoma inspirativni mali gradovi u kojima publika nema priliku da gleda pozorišne predstave. Ova predstava nije tehnički zahtevna i verujem da ćemo obići dosta gradova”, kazala je Jelena Stajkovac koja je i producentkinja predstave.

Jelena Matijašević kaže da je jako zavolela Kruševačko pozorište.

Ponosna sam na ekipu koja je radila ovu predstavu. Ovo je predstava nešto drugačijeg jezika i nije klasično pozorište ali verujem da će se svideti publici“.

Gordana Đurđević Dimić tvrdi da je oduvek želela da izađe iz Srpskog narodnog pozorišta, iz Vojvodine.

Bolju stvar nisam mogla da poželim sebi. Mislim da će ova predstava biti interesantna i sadržajem i likovima”, dodala je Đurđević Dimić.

FOTO: ArtTema

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content