Novi asfalt u trsteničkom kraju

0

Oko 6 miliona dinara vrede radovi koje finansiraju “Putevi Srbije“, a izvodi “Kruševacput” na državnom putu broj 189. Na deonici od Milutovca do Poljne, na teritoriji opštine Trstenik, trenutno je u toku asfaltiranje puta u dužini od 2,8 kilometara.

Obavlja se kompletna rekonstrukcija kolovoza: rehabilitacija kolovoza, grebanje postojećeg asfalta, valjanje tamponskog sloja, a u toku je postavljanje asfaltnog sloja debljine 7 centimetara. Iako je u ranijem periodu više puta bila rađena, ova deonica je bila u veoma lošem stanju. Ovaj novi asfalt se postavlja posle punih 40 godina eksploatacije prethodnog.

Novi asfalt u trsteničkom kraju
Novi asfalt u trsteničkom kraju

Planirano je da u narednom periodu “Kruševacput” odradi i rehabilitaciju kolovozne trake kroz selo Karanovac u dužini oko 100 metara. Taj put, inače, spada u red državnih puteva. Što se tiče lokalnih deonica, sledi asfaltiranje 1,5 kilometra puta u Velikom Šiljegovcu, 500 metara u Tekijama i oko 600 metara u selima Stanci i u Zebica.

Prilično dobro vreme ove jeseni je produžilo sezonu radova, pa će putari iskoristiti svaki dan za obavljanje što više poslova.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content