NOVO ISTRAŽIVANJE: SNS na 43 odsto, dve opozicione kolone zajedno 28 odsto!

Ukoliko bi se sutra održali parlamentarni izbori u Srbiji Srpska napredna stranka maksimalno bi osvojila 43 odsto, pokazuje istraživanje koje je za potrebe Narodne stranke uradio analitičar Đorđe Vukadinović.

Na pitanje ukoliko bi se sutra održavali parlamentarni izbori, za koju stranku ili izbornu listu biste glasali, od anketiranih bi za SNS glasalo 43,4 odsto. Kad bi se tome dodali neizjašnjeni taj procenat iznosi 31 odsto.

Za SPS bi glasalo 9,2 odsto, sa neizjašnjenima taj procenat iznosi 6,6 odsto. Kad je reč o Stranci slobode i pravde Dragana Đilasa taj odnos iznosi 7,6 odnosno 5,4 odsto. Narodna stranka ide na 3,6 odnosno 2,6 odso, a DS dva, sa neizjašnjenima 1,4 odsto.

Rejting Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute bez neizjašnjenih iznosi 7,1, a sa njima 5,1 odsto. Pokret Ne davimo Beograd može maksimalno do 2,4 odsto, dok taj procenat sa neizjašnjenima iznosi 1,8 odsto. Dveri Boška Obradovića su na 1,9 odnosno 1,3 odsto, a Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića na 1,5, sa neizjašnjenima 1,1 odsto.

Na pitanje za koju biste koaliciju glasali da su sutra parlamentarni izbori u Srbiji, 51,6 odsto anketiranih reklo je za SNS-SPS -PUPS-JS-PS. Sa neizjašnjenima taj procenat iznosi 38,2 odsto.

Koalicija Pobeda – Ujedinjena Srbija, koju će predvoditi potpredsednica SSP Marinika Tepić, a koju čine nestranačke ličnosti Skupštine slobodne Srbije i SSP, NS, DS i PSG bez neizjašnjenih bi dobila 14,8 odsto glasova anketiranih, dok je sa neizjašnjenima taj procenat 10,9.

Koalicija Moramo, koju čine Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute i pokret Ne davimo Beograd mogli bi do maksimalno 13,1 odsto, pokazuje anketa, dok je sa neizjašnjenima taj procenat 9,7.

Koalicija DSS-POКS – Miloš Jovanović-Vojislav Mihailović prema ovoj anketi imaju 3,2, odnosno 2,3 odsto, dok je Srpska stranka Zavetnici – Milica Đurđević Stamenkovski na 2,7 ili dva odsto sa neizjašnjenima.

Izvor: Nova.rs

You might also like More from author

1 Comment

  1. Bubuleja says

    A DJB nije deo istraživanja, ajde?

Comments are closed.

Skip to content