OD DANAS POČINJE PRIJAVLJIVANJE: Po 3.000 dinara za sve građane koji su se vakcinisali

Građani Srbije stariji od 16 godina koji su do sad dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, ali i oni koji su se prijavili za vakcinaciju i u narednih nedelju dana prime prvu dozu, mogu do 15. juna da se prijave za pomoć države u iznosu od 3.000 dinara preko portala Uprave za trezor.

Prijava za 3.000 dinara na sajtu Uprave za trezor  počela je danas i trajaće sve do 15. juna.

Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani, koji ispunjavaju uslove, treba da se prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći. U suprotnom neće dobiti novac.

Iako je državnom uredbom predviđeno da pravo na 3.000 dinara imaju građani stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv KOVID-a 19, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević najavila je da će ovo pravo moći da ostvare i oni koji su se do juče prijavili za vakcinaciju preko portala eUprave i prvu dozu vakcinu prime u narednih sedam dana.

Za prijavu preko portala Uprave za trezor neophodno je dostaviti jedinstveni matični broj građana, registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji će se uplatiti novčana pomoć.

Ministar finasija Siniša Mali najavio je da će u petak, 4. juna biti otvoren i kontakt centar preko kog će biti moguća prijava.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content