ОДРЖАНА ЈАВНА ТРИБИНА О БУЏЕТУ: Још два дана за предлоге и сугестије

Данас је у Градској управи одржана Јавна трибина на којој се расправљало о Нацрту Одлуке буџета Града Крушевца за 2024. годину, Плану инвестиција, Нацрту Програма развоја Града за 2024. и пројекцији за  2025.  и 2026. годину.

Актуелни буџет још увек је привремен и ми смо се потрудили да у овом предстојећем буџету који ће се наћи на усвајању, све сфере живота буду заступљене у његовом трошењу у оптималном капацитету, а да извршење максимално буде на задовољство грађана“, нагласио је градоначелник Иван Манојловић.

Град Крушевац није кредитно задужен, а спада у један од десет градова чије остварење прихода прелази 95%.

Према Нацрту Одлуке о буџету, укупни јавни приходи и примања града Крушевца за 2024. годину износе 6,5 милијарди динара.

За разлику од претходних година када јавна расправа није привлачила већи број грађана овога пута је било другачије. У расправи су активно учествовали грађани али и представници опозиционих странака.

Душанка Милосављевић, одборница групе “Србија против насиља” затражила је од надлежних детаљнију информацију у вези са регионалним центром за управљање отпадом и улагањем за водоснабдевање у Великом Шиљеговцу док је Мирослав Петровић сугерисао да се уради План јавних набавки за послове израде планске документације.

Дискутанти су предложили да се на пешачком прелазу код Дома синдиката постави семафор ради бољег регулисања саобраћаја али и да се јавне трибине одржавају у поподневним сатима како би могао да им присуствује већи број грађана.

Одлука о буџету града Крушевца за 2024. годину може се преузети на следећем линку интернет странице:    https://krusevac.ls.gov.rs/budzet.

Примедбе, предлози и сугестије на планска документа могу се доставити Одељењу за финансије или Одељењу за инвестиције Градске управе у писаном облику или на маил trezor@krusevac.rs.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content