OKRUGLI STO “ROMANI CIKNE”: Primeri dobre prakse u radu sa romskom zajednicom

0

Udruženje “Romani cikna” organizovalo je skup na kojem su predstavljeni primeri dobre prakse  u radu ovog Udruženja sa romskom zajednicom u Rasinskom okrugu tokom prethodne tri godine.

Oblasti kojim su se aktivistiknje bavile tokom projekta su: suzbijanje porodičnog i partnerskog nasilja , obrazovanje, rani i dečiji brakovi i majčinstvo. Urađeni su informatori koji su podeljeni na uličnim akcijama.

U okviru projekta organizovana je studijska poseta saradničkoj organizaciji Otaharin u Bijeljini.

Imali smo kvalitetnu  studijsku posetu gde smo razmenili iskustva i nadamo se da ćemo ih dobro primeniti i u našoj sredini. Nedavno smo održali i sjajnu likovnu koloniju sa ženama u Vrnjačkoj Banji gde su žene na svoj kreativan način oslikavale Mona Lizu i Devojku sa srebrnom minđušom kao Romkinje. Imamo u planu posetu gamzigradskim ženama koje se bave rukotvorinama”, ističe Slavica Rakić, predsednica “Romani cikne”.

Skup  je održan kao deo projekta „Za aktivnu inkluziju Romkinja na Zapadnom Balkanu – FAIR III”, a kao deo projekta „Za bolji položaj Romkinja u Rasinskom okrugu”. Projekat sprovodi UG „Romani cikna” iz Kruševca,  uz podršku CARE International Balkans i Austrijske razvojne agencije (ADA).

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

3 × two =

Skip to content