“Oktobarska izložba”

0

U petak, u 19 sati, u Umetničkoj galeriji biće otvorena tradicionalna, 57. “Oktobarska izložba”.

Tema ovogodišnje “Oktobarske izložbe” je „Ksenofobija“.

Okolnostima u kojima nastaje, postoji i razvija se savremena umetnost danas, pre svega, u lokalnom kontekstu podstakli su da tema KSENOFOBIJA bude tema i ovogodišnje “Oktobarske izložbe” i time pokuša da podvuče i ulogu umetnika danas, umetnosti i stvaralaštva.

Uz poštovanje tradicionalnog karaktera izložbe, kao otvorenog poziva umetnicima ustaljen je koncept koji se zasniva na postavljanju određene teme a koja se tiče aktuelnih pitanja savremene umetnosti u nastojanju da na taj način podstakne na različita promišljanja i prikaže najnovija produkcija umetnika i umetnosti.

“Oktobarska izložba” je od ustanovljenja početkom šezdesetih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom, bila i deo podrške likovnoj sceni Kruševca i mesto okupljanja, podsećanja i predstavljanja umetničkog delovanja svih onih umetnika koji čine jednu šire shvaćenu kruševačku likovnu scenu i doprinose njenoj raznovrsnosti i živosti.

Na ovoj tradiocionalnoj izložbi zastupljeno je 23 rada u različitim tehnikama i medijima, četrnaestoro autora: D. Aksentijević, G.Vukadinović, U. Žeželj, Z. Komatinović, M. Lazarević, S. Ljušić, N. Milčev, N. Panić, M. Pavlović Petrov, A. Punoševac, M. Rajković, J. Rašović, Lj. Simić, S. Ćurčić.

Izložba je otvorena do 30. oktobra 2017. godine.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eleven + sixteen =

Skip to content