Okupljanje bivših radnika “14. oktobra”

0

Danas se, spontano, ispred zgrade Gradske uprave okupila grupa od 30 bivših radnika IMK “14. oktobar” koji su želeli da od gradonačelnika Kruševca dobiju informaciju kada će im biti povezan radni staž.

Okupili smo se jer nemamo nikakve informacije kada će nam biti povezani radni staž i isplaćene zaostale zarade. Staž nam nije uplaćivan od 1. januara 2011. godine. Nekim bivšim radnicima se duguju 24 a nekima 26 zaostale zarade u zavisnosti od toga kada su otišli iz preduzeća”, kazao nam je LJubiša Velimirović.

Miroljub Milanović priča da bez povezivanja staža neće moći da ostvari pravo na penziju.

Imam 38 godina radnog staža a uslov za penziju stičem u oktobru ove godine. Pošto mi nisu upisane četiri godine staža pitanje je da li ću to moći. U Fondu za penziono osiguranje kažu da su briga države samo radnici iz preduzeća koja se privatizuju dok je “14. oktobar” bankrotirao”, ističe Milanović.

Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, je primio delegaciju u kojoj je bilo četvoro bivših radnika. Dogovoreno je da se nekadašnji radnici “14. oktobra” u utorak u 12 sati okupe ispred Doma sindikata.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content