OPOZICIJA ŠETA I U TRSTENIKU: Protest “1 od 5 miliona” zakazan za četvrtak

Drugi po redu protest „1 od 5 miliona“ u Trsteniku zakazan je za 24. januar u 17 časova ispred zgrade Opštine Trstenik.

Prvi protest u Trsteniku održan je 17. januara, a protestna šetnja simbolično je započeta je polaganjem cveća na spomenik Kneginji Milici koji je, kao simbol borbe za slobodu i očuvanje Srbije, podignut 17. januara 2016. godine u samom centru grada.

Protestanti u Trsteniku su na prvom protestu saopštili da se pridružuju zahtevima koji se, iz subote u subotu, iznose na protestnim šetnjama u Beogradu.

Šetnja je završena ispred zgrade Radio Televizije Trstenik na kojoj se već tri godine ne čuje glas onih koji imaju drugačije stavove u odnosu na vladajući režim i to uprkos činjenici da se za rad ove medijske kuće iz budžeta Opštine Trstenik izdvaja preko 10 miliona dinara.

Radio Televiziji Trstenik je, pred drugi po redu protest, u skladu sa Ustavom i Zakonom o javnom informisanju i medijima, upućen zahtev u kome se od ove medijske kuće traži da u svojim informativnim emisijama prenese izveštaj sa protestnog skupa „1od 5 miliona“, da omogući redovno učešće predstavnika opozicije u informativnim i debatnim emisijama i na taj način obezbedi sagledavanje i druge političke opcije, kao i da otpočne sa poštovanjem Zakonom zagarantovanog prava na objavu demanta.

Predstavnici učesnika protesta zatražili su i sastanak na kome bi se sa urednikom i direktorom Radio Televizije Trstenik razgovaralo o iznetim zahtevima.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content