OTVOREN DEČIJI KLUB “EUREKA”: Istraži, otkrij, saznaj

0

U Kruševcu je danas svečano otvoren Dečiji klub “Eureka” koji će pod sloganom “Istraži, otkrij, saznaj” raditi kao obrazovni centar za istraživanje , razvoj i širenje obrazovnih inovacija a namenjen je, pre svega, deci od 5 do 15 godina.

Aleksandra Simić, direktorka dečijeg kluba “Eureka” FOTO: CINK – S. Milenković

Slogan Eureke glasi “Istraži, otkrij, saznaj” i simbolizuje didaktički zahtev da učenje treba da se odvija putem istraživanja, otkrića, kroz rešavanje problemskih situacija i rad na projektima a ne putem pamćenja činjenica koje se saopštavaju u gotovom obliku”, istakla je na otvaranju Aleksandra Simić, direktorka Dečijeg kluba “Eureka”.

Ona je naglasila da će u “Eureci” biti realizovano pet programa namenjenih deci i jedan posvećen roditeljima.

Program “Eureka” posvećen je prirodnim naukama i malim naučnim istraživanjima. Traje 10 nedelja i završava se Sajmom nauke i malom naučnom konferencijom. Drugi program, “Konstantin” je posvećen duhovnom razvoju dece i integriše istoriju i umetnost od pojave hrišćanstva do danas. To su sadržaji koji učestvuju u oblikovanju našeg nacionalnog i verskog identiteta i koji su veoma važni za razvoj ličnosti. Završava se Svetosavskim saborom”, objašnjava Aleksandra Simić.

Zanimljivi programi namenjeni su deci uzrasta od 5 do 15 godina FOTO: CINK – S. Milenković

“Kul kultura” je program usmeren na upoznavanje različitosti kako onih starih tako i savremenih kultura širom sveta. “Moj prvi biznis plan” usmeren je na razvoj rane finansijske pismenosti dece a završava se prodajnim, humanitarnim bazarom.

Pored četiri pomenuta programa tokom cele školske godine izvodi se i “Pet plus program” koji ima za cilj da deci pomogne u proširivanju i produbljivanju školskog gradiva”, dodaje Aleksandra Simić.

Dečiji klub “Eureka” raditi svakog radnog dana od 8 do 17 sati za decu školskog uzrasta, od 17 do 20 sati za predškolce a vikendom za mlade od 15 do 18 godina. Kapacitet kluba koji se nalazi u Dušanovoj 126 je 80 dece.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

twenty + ten =

Skip to content