OTVORENO PRVENSTVO ČEŠKE U BADMINTONU: Zlato i bronza za Mariju Sudimac

Na Otvorenom prvenstvu Češke u badmintonu takmičari iz Kruševca osvojili su tri medalje.

Prvi je do trofeja u Češkoj stigao muški dubl Sergej Lukić – Mihajlo Tomić. U finalu ni najmanje šanse nije dao Englezima Aleksu Grinu i Natjanu Muru (2:0) koje je superioronom igrom bacio na pleća za svega 22 minuta. Do okršaja za trofej srpski supertalentovani igrači, koji su ove godine ovekovečani titulom ekipnog vicešampiona Evrope u uzrasnoj kategoriji do 17 godina, nanizali su četiri pobede uz samo jedan izgubljeni set.

Mešoviti dubl, u kojem je pored Tomića nastupila i Marija Sudimac, izlio je drugo srpsko najsjajnije odličje. U okršaju za titulu naš miks je savladao Engleze Aleksa Grina i Estel Van Liven posle preokreta u tri seta (2:1). Prethodno su Tomić i Sudimčeva bili bolji od Slovenaca Jake Ivaniča i Nike Brajkovič (2:0), u drugom kolu, a od Poljaka Jakub Melanuka i Darije Zimnol (2:0), u trćem. U četvrtfinalu su očitali lekciju Englezima Kolinu Kajanu i Holi Vilijams (2:0), dok su u polufinalu nadvisili poljsku kombinaciju Maciej Matuš, Dominika Kvasnik (2:0).

Do trećeg odličja Srbija je stigla u ženskom singlu. Sudimčeva je pobedama nad Ukrajinkom Jevhenijom Kantemir (2:0) u drugom kolu, Poljakinjom Zuzanom Jankovskom u osmini finala (2:0) i Mađaricom Petrom Meseroš (2:0) u četvrtfinalu, obezbedila postolje. U meču za proboj u finale poražena je od Ukrajinke Arine Maruščak (2:0).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content