Penzioneri se organizuju sindikalno

Danas je u Kruševcu održana konstitutivna sednica Veća samostalnog Sindikata na kojoj je formiran inicijativni odbor Udruženja sindikata penzionera u našem gradu.

Milorad Vujasinović (Foto: Istinomer)
Milorad Vujasinović (Foto: Istinomer)

Ovo Udruženje ima za cilj da utiče na položaj penzionera u organizacijama u kojima su radili, da pravno štiti penzionere i učestvuje u rešavanju sistemskih pitanja koja se tiču penzionera na nivou Srbije. Na današnjem skupu je prisustvovao i govorio predsednik sindikata penzionera Srbije g. Milorad Vujasinović. Udruženje sindikata penzionera Srbije, je osnovano pre tri godine, a trenutno ima preko 300 hiljada kolektivnih članova.

Osnivanjem ove organizacije, sindikata penzionera, biće zaštićeni njihovi vitalni interesi, stav je predsednika Veća samostalnog Sindikata u Kruševcu Milenka Mihajlovića koji je bio domaćin današnjeg skupa.

Današnjem skupu je prisustvovao veči broj kruševačkih penzionera koji su došli vidno nezadovoljni svojim statusom u društvu, pre svega odnosom koji država ima prema njima. Osnovna tema njihovih današnjih razgovora su bila stečena prava koja im u nekoliko navrata poslednjih godina nisu priznata.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content