Pet medalja za slepe i slabovide sportiste iz Kruševca

Na prvenstvu Srbije atletici za slepe i slabovide osobe takmičari iz Kruševca osvojili su pet medalja iako im je ovo bio debitantski nastup.
Na takmičenju u Kragujevcu Darko Marisavljević je osvojio zlatnu medalju u trci na 100 metara u kategoriji B2 dok je Uroš Veljković u istoj kategoriji bio najbolji u skoku udalj a treći na 100 metara.

U kategoriji B1 Bojan Antić je, sa svojim pratiocem Predragom Anđelkovićem, osvojio drugo mesto na 200 metara i treće mesto na 100 metara.

Ovo je bilo prvo učešće slepih i slabovidih sportista iz Kruševca na nekom takmičenju u atletici a sa njima je u pripremnom period radila Jelena Šućur, bivša atletičarka a sada studentkinja master studija na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Nišu.
Naredno takmičenje koje nas očekuje je međunarodni turnir u golbalu u Beogradu, 23.septembra. To će biti prvo pojavljivanje golbal tima iz Kruševca. Naš tim će biti najmlađi kako po godinama tako i po iskustvu. Golbal tim u Kruševcu  trenira nepunih godinu dana. Učešće na Beograd open turniru će biti jedno veliko iskustvo za našu ekipu jer će se po prvi put sresti sa ekipama iz Crne Gore, Federacije BiH i drugih zemalja. – ističe Dejan Ivanović, predsednik  Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content