Podignuta optužnica za ubistvo Gordane Josifović

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Miodraga Karalića (57) iz Kruševca, zbog sumnje da je 5.decembra 2016.godine oko 18 časova iz bezobzirne osvete ubio bivšu devojku Gordanu Josifović (44), koju je istog dana oteo sa Milunom Kostićem (53) kako bi ih prinudio da raskinu emotivnu vezu.

 Karalić se tereti da je Josifovićevu ubio u ataru sela Bradarac kod Aleksinca, a nakon toga kolima kojima je upravljao Kostić, pobegao i skrivao se sve do 9. decembra kada je uhapšen u Beogradu.
Više javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog i protiv Kostića zbog sumnje da je nakon ubistva pomogao Karaliću da ne bude otkriven, čime je počinio krivino delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Optužnim predlogom, Kostić se sumnjiči da je pomogao Karaliću da ne bude otkriven posle ubistva, od 5.decembra u 18 časova do 9.decembra, odnosno od atara sela Bradarac do Beograda.

On se tereti da je od trenutka kada je Gordana ubijena bio u mogućnosti da otkrije Karalića i to najpre kada su ga zaustavili saobraćajci na putu Veliko Gradište – Požarevac, u naselju Sirakovo, radi legitimisanja i pregleda vozila, dok je bio van vozila i u prisustvu saobraćajnog policajca otvorio prtljažnik a Karalić je bio u kolima.

Kostić se sumnjiči da je mogao da otkrije ubicu a nije to učinio i prilikom zaustavljanja saobraćajne policije na pančevačkom putu kod Smedereva radi naplate kazne zbog prolaska kroz crveno svetlo, kao i tokom boravka u Beogradu dok je Karalić spavao u vozilu i izlazio iz „golfa“, jer nije držao pištolj u ruci već ispod sedišta vozača ili u džepu svoje jakne.

Karaliću preti maksimalna kazna jer je optužen za teško ubistvo za koje se može izreći i 40 godina zatvora. Osim ovoga, on je optužen i za dva krivična dela otmice i nezakonnito posedovanje i nošenje oružja. Pripremno ročište je zakazano za 5.jul u Višem sudu u Nišu.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content