Podrška Ministarstva zaštite životne sredine projektima u Varvarinu

0

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima opštine Varvarin, koje je predvodio predsednik opštine Vojkan Pavić.

Sastanak je posvećen aktuelnim pitanjima zaštite životne sredine u Opštini Varvarin, a sastanku su prisustvovali i predsednik SO Varvarin Dragoljub Stanojević i načelnica Opštinske uprave Gordana Petrović.

Na sastanku su posebno izdvojena pitanja realizacije započetih projekata u vezi s upravljanjem otpadom i prečišćavanjem otpadnih voda na teritoriji opštine Varvarin. Ministar Trivan je izrazio podršku Opštini Varvarin u rešavanju ključnih ekoloških problema koji bitno opredeljuju kvalitet života stanovnika Varvarina.

Za zaštitu životne sredine, manjim lokalnim samoupravama često nedostaju sredstva, ali i stručni kapaciteti za izradu projektno-tehničke dokumentacije koja je preduslov u rešavanju ekoloških pitanja kao što je upravljanje otpadom i prečišćavanja voda. Ministarstvo je u potpunosti otvoreno i na raspolaganju za svaku pomoć lokalnim samoupravama, uz otvorenu pravovremenu dvosmernu komunikaciju“ naglasio je ministar u razgovoru.

Ministarstvo zaštite životne sredine će se posebno angažovati na stručnoj pomoći lokalnim samoupravama kako bi se uspešno izborile sa ozbiljnim ekološkim problemima. Istovremeno, od velikog je značaja i kada se opštine kao što je Varvarin zalažu za projekte zaštite životne sredine i imaju viziju“, dodao je Trivan. Od upornosti i agilnosti opština zavisiće i brzina realizacije projekata, zaključio je ministar na sastanku.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

19 + six =

Skip to content