PODRŠKA ZA LOKALNE SAMOUPRAVE: Kruševac i Ćićevac dobili sredstva za pošumljavanje

U  Ministarstvu zaštite životne sredine potpisan ugovor sa 31 lokalnom samoupravom, na osnovu kojih će im resorno ministarstvo dodeliti 130 miliona dinara za projekte pošumljavanja, kao i zamenu dotrajalih kotlarnica i ložišta u domaćinstvima kotlovima na ekološki prihvatljivije energente.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je početkom godine tri konkursa kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha. Prema konačnim rang listama, na konkursu za pošumljavanje opredeljen je ukupan iznos od 100 miliona dinara za 38 lokalnih samouprava, dok je 100 miliona dinara opredeljeno i za zamenu kotlarnica u domaćinstvima u 10 lokalnih samouprava. Po konkursu za zamenu kotlarnica, opredeljeno je 200 miliona dinara za projekte u 49 gradova i opština

Grad Kruševac je potpisao dva  ugovora: izrada unutrašnje gasne instalacije u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” (iznos od 4,5 miliona dinara daje Ministarstvo, a Grad 2.714.484  dinara) i projekat pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta (iznos od 591.736 dinara daje Ministarstvo, a Grad 200.000 dinara).

Ugovor za projekat pošumljavanja u iznosu od 1.126.000 dinara potpisala je i predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content