POLITIČARI OLAKO OBEĆAVALI: Još ćemo čekati na završetak deonice autoputa od Pojata do Kruševca

Verujem da ćemo 31. decembra 2021. godine imatu ovu prvu deonicu autoputa od Pojata do Kruševca završenom“, izjavila je 24. jula 2020. godine  u Kruševcu Zorana Mihajlović, tadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je samo jedno u nizu brojnih obećanja koja su olako data a kasnije zaboravljena u vezi izgradnje prve deonice Moravskog koridora.

Vlada Srbije je početkom decembra  2019. godine sa američko-turskim konzorcijumom “Behtel-Enka” potpisala komercijalni ugovor o izgradnji Moravskog koridora u vrednosti od 745 miliona evra.

Kada je 15. decembra 2019. godine, nakon skoro pune decenije najava, konačno počela izgradnja auto-puta na relaciji Pojate-Preljina u dužini od 112,3 kilometra, naglašeno je da će radovi biti završeni za četiri godine, do kraja 2023. Prva deonica, od Pojata, odnosno od Koridora 10, do Kruševca, obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće izgrađena za dve godine, pa će se već krajem 2021. od Kruševca do Beograda stizati za sat i po.

Sedam meseci kasnije identično obećanje dobili smo i od ministarke Zorane Mihajlović. Početkom septembra Mihajlovićeva je još jednom ponovila obećanje.

Prva deonica kojom spajamo Kruševac i Pojate, u dužini od 27 kilometara, biće gotova krajem sledeće godine”, izjavila je 3. septembra 2020. godine Zorana Mihajlović.
U martu 2021. godine radove na deonici od Pojata do Kruševca obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izjavio: Verujem da ćemo do kraja godine odnosno do januara 2022. imati gotov auto-put od Pojata do Kruševca do mesta Makrešane’.
Tri meseca kasnije novi resorni ministar Tomislav Momirović je mogući završetak radova na deonici od Pojata do Kruševca prolongirao za sredinu 2022. godine.
U  oktobru predsednik Aleksandar Vučić je ponovo, zajedno sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, obišao radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave na deonici od Pojata do Kruševca i „izrazio očekivanje da će ta deonica biti završena do marta 2022. godine, ukoliko budu rešeni problemi sa obezbeđivanjem kamena“.
Početkom decembra 2021. godine direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić i ministar Tomislav Momirović su, još jednom, obišli radove na deonici od Pojata do Kruševca ali ovoga puta nisu govorili o rokovima za završetak radova. 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content