Političke igre oko izbora direktora Doma zdravlja u Ćićevcu

Odbornici Skupštine opštine Ćićevac posle samo dva meseca smenili su doktorku Nevenku Stepanović sa mesta vd direktora Doma zdravlja  i na njeno mesto ponovo postavili doktora Zorana Milivojevića.

Upravni odbor je još 16. septembra doneo odluku da se predloži moja smena “na inicijativu anonimnih radnika”. Na smeni je insistirao i predsednik lokalne skupštine Zvezdan Babić. Kada ih je neko podučio da nije dobro da se pozivaju na anonimne radnike organizovali su prikupljanje potpisa zaposlenih, prošlog utorka, kada ja nisam bila na poslu. Mnogi radnici nisu ni znali šta potpisuju. Glavna sestra je išla od radnika do radnika sa papirom“, objašnjava doktorka Stepanović.

Doktor Zoran Milivojević je ponovo vd direktora Doma zdravlja u Ćićevcu
Doktor Zoran Milivojević je ponovo vd direktora Doma zdravlja u Ćićevcu

Stanko Paunović, predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja i ,kako smo saznali, član DHSS, kaže da je inicijativa za smenu doktorke Stepanović potekla od radnika.

Od 51 radnika njih 46 je potpisalo zahtev. Kao razlog naveli su mobing, fizičko maltretiranje, odbijanje da pošalje radnike na edukaciju. Svih 18 odbornika je glasalo za njenu smenu. Za vd direktora predložili smo dr Milivojevića koji je uspešno vodio Dom zdravlja 13 godina. Doktorka Stepanović je za dva meseca dovela ustanovu u teško finansijsko stanje“, kazao nam je u telefonskom razgovoru Paunović pre nego što je prekinuo vezu.

Doktorka Stepanović odbija ove optužbe.

Naljutio se domar jer sam mu oduzela službeni telefon i dala ga medicinskoj sestri koja radi kućno lečenje i ide po selima. Neki su se ljutili jer sam im branila da puše u prostorijama Doma zdravlja. Doktor Milivojević mi je zamerio što sam tražila da radi puno radno vreme. Rekao mi je “Kod nijednog direktora nisam sedeo od sedam do tri”. Za vreme mog mandata nabavljene su klime za opštu praksu i računovdstvo, radnicima kupljene majice i uniforme koje nisu dobili poslednjih osam godina”, nabraja dr Stepanović.

Zvezdan Babić , predsednik Skupštine opštine Ćićevac, kaže da je kod smene direktora procedura ispoštovana.

“Predlog za smenu dao je Upravni odbor. Dobio sam ga nekoliko dan pre sednice i uvrstio u dnevni red. Opština jeste osnivač Doma zdravlja ali mi samo obezbeđujemo sredstva za materijalne troškove i ne mešamo se u njihov rad. Šta rade međusobno to nas se ne tiče”,  ističe Babić.

Smena dr Stepanović je nastavak šarade u ćićevačkom Domu zdravlja. Marta ove godine, kada je dr Milivojeviću, članu DHSS i koalicionom partner vladajuće Socijaldemokratske stranke, istekao drugi mandat te nije mogao ponovo da se kandiduje, raspisan je konkurs za direktora. Jedini kandidat bio je stomatolog, Ivan Popović. Iako je ispunjavao sve uslove nije izabran.

“Jedini razlog što nisam izabran za direktora je to što nisam član vladajuće koalicije već SNS“, rekao nam je tada doktor Popović.

Doktorka Stepanović kaže da nije članica nijedne stranke.

Politika me ne interesuje a ni funkcija direktora nije bila moj cilj. Samo sam želela da Dom zdravlja što bolje funkcioniše. Smatrala sam da predsednik upravnog odbora treba da bude neko sa fakultetskom diplomom a ne penzioner“, dodaje dr Stepanović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content