POMOĆ ZA KRUŠEVAČKU BOLNICU: Stiglo pet respiratora i pet kliničkih monitora

Udruženim snagama, Fondacija Novak Đoković i kompanija Henkel Srbija uručili su vrednu donaciju Opštoj bolnici u Kruševcu, kao deo podrške zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa Covid-19.

Kruševačkoj bolnici uručeno je pet respiratora i pet kliničkih monitora, koji će biti od velikog značaja za sve pacijente ove ustanove kojima su oni neophodni u lečenju, kako u trenutnoj situaciji izazvanoj virusom korona, tako i ubuduće.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da naš prijateljski odnos sa kompanijom Henkel Srbija datira godinama unazad i počiva na najsvetlijim principima humanosti. U ovim danima najvažniji su solidarnost i odgovornost. Saradnja sa Fondacijom Novak Đoković započela je tokom vanrednog stanja. Donacija monitora i respiratora znači više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i veliku podršku zdravstvenim radnicima, što je pored adekvatnog zbrinjavanja bolesnika, naš najviši cilj. Zahvalni smo Fondaciji Novak Đoković i Henkel Srbija, što su razumeli potrebe naše ustanove i na taj način doprineli unapređenju kvaliteta zaštite bolesnika“, izjavila je V.D. direktora Opšte bolnice Kruševac, Prim. mr sci. med. Vesna Stević-Gajić, spec. opšte medicine.

FOTO: Stanko Stanišić

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content