POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM: Samo “Metla 2020” ostala u opoziciji!

Srpska napredna stranka, koalicija SPS – JS, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Srpska narodna partija potpisali su koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Skupštini grada Kruševca.

Na izborima održanim 21. juna lista „Aleksandar Vučić – za decu Kruševca“ osvojila je 52 mandata, koalicija SPS-Jedinstvena Srbija  – 8, po 4 odbornika imaće liste „Za kraljevinu Srbiju“ i „Metla 2020“ i 2 odbornika Srpska narodna partija. 

Ovaj koalicioni sporazum je rezultat naše spremnosti da ispunimo volju naroda. Formiranje koalicije u kojoj će biti SNS, SPS, Jedinstvena Srbija, POKS i SNP omogućiće da 66 odbornika spremno rade u interesu građana Kruševca, kazao je Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora SNS u Kruševcu.

Jedina stranka koja će u naredne četiri godine u lokalnom parlamentu biti u opoziciji je Demokratska stranka Srbije sa svoja četiri odbornika izabrana na listi “Metla 2020”.

U svim razgovorima nakon izbora samo ta četiri odbornika nisu pokazala spremnost da se priključe zadacima koji nas očekuju, dodao je Andrić.

Siniša Maksimović iz SPS je istakao da je ova partija već osam godina u koaliciji sa SNS i da se “u tom periodu grad mnogo promenio”.

Konstitutivna sednica lokalne skupštine biće održana danas u 10 sati a očekuje se da odmah bude zakazana i sednica na kojoj će biti izbarani gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content