ПРЕДИЗБОРНИ СКУП “НАЦИОНАЛНОГ ОКУПЉАЊА”: Породица и држава у првом плану

У сали биоскопа “Крушевац” одржан је предизборни скуп коалиције “Национално окупљање” коју чине Српска странка “Заветници” и Српски покрет “Двери”.

У изјави новинарима Милица Ђурђевић Стаменковски, председница “Заветника”, истакла је да “ова коалиција жели да Влади србије врати Уставна овлашћења и интегритет”.

Милица Ђурђевић Стаменковски, председница Српске странке “Заветници” ФОТО: ЦИНК

Држава Србија се претвара у један шалтер иза кога стоје председник Републике а испред хиљаде грађана који чекају да реше своје проблеме – незапосленост, упис деце у вртић, папир из катастра, неправде које су на сваком ћошку… То је нешто недопустиво и деградирање државе. Ово су парламентарни избори и ово је коначно прилика да се Србији врати влада која, по Уставу, треба да креира политику. Та ерозија институција је довела до тога да је наша држава данас дисфункционална а грађани немају адресу на коју могу да се обрате осим ако немају партијску књижицу“.

Она је додала да ће “Национално окупљање”, уколико буде део власти, имати “нулту толеранцију према продаји наркотика и дилерима“.

Свакога дана у нашим градовима имамо инциденте због продаје дроге. Вратићемо сигурност на наше улице, у школе. Такође сматрамо да мора се изврши реформа просвете, да се уџбеници штампају у Србији, да Завод за уџбенике практично има монопол за издавање , да нам уџбенике не штампају странци, да се врати углед професорима и наставницима”, казала је Ђурђевић Стаменковски и наставила.

Све законске регулативе морају ићи у правцу помоћи породици јер је Србија између два пописа изгубила 700.000 људи. Проблем “беле куге” мора хитно да се реши. Залагаћемо се за увођење материнског капитала, да породице које имају троје деце од државе добију повољне стамбене кредите, да коначно почнемо да славимо живот. Поништићемо све споразуме који су против Устава, одбацићемо француско-немачки план којим се Србија исписује из историје и који није у складу са  ни са Резолуцијом 1244 и ни са Уставом Србије. Одбацићемо све ултиматуме  ЕУ, ресетовати спољну политику, окренути се пријатељима. Тражићемо алтернативу а та алтернатива је БРИКС. Ако ова власт жели да нам сугерише да 17. децембра бирамо између ЕУ и Србије ми бирамо Србију.”

Председник Српског покрета “Двери” Бошко Обрадовић на предизборном скупу у Крушевцу ФОТО: ЦИНК

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета “Двери” нагласио је да је у фокусу ове коалиције “економски и еколошки патриотизам”.

Променићемо садашњу погрешну праксу да 93,5 % свих субвенција буде дато странцима већ ћемо их усмерити ка домаћем пољопривреднику и привреднику. Потребно је да се формирају посебна државна Развојна банка, посебна Извозна  банка, Пољопривредна банка које би под повољним условима давале подршку домаћој привреди и пољопривреди. Такође ћемо издвојити по 10.000 динара за свакога ђака на почетку школске године  и изградити 1.000 станова за просветне и здравствене раднике како не би одлазили у иностранство. Важно нам је и исправљање неправде према најстаријим суграђанима што се тиче враћања оних отетих пензија и укидање погрешне клаузуле по којој они који су напунили 40 година стажа а немају довољно година имају трајно умањење пензија. Сређивање свих породилишта у Србија, боља исхрана, боља хигијена и боља заштита трудница и породиља су такође један од приоритета”, нагласио је Обрадовић.

Он је истакао да ће “Заветници” и “Двери” заједнички наступити на парламентарним, покрајинским и изборима у Београду. На локалним изборима у десетак места такође ће изаћи са заједничком листом.

На скупу у Крушевцу говорили су и ратни ветеран Синиша Јевтић, Слободан Костић, председник ГО “Двери”у Крушевцу, Горан Миленковић и професор Правног факултета у Крагујевцу проф.др Зоран Чворовић.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content