PREDIZBORNI SKUP “NACIONALNOG OKUPLJANJA”: Porodica i država u prvom planu

0

U sali bioskopa “Kruševac” održan je predizborni skup koalicije “Nacionalno okupljanje” koju čine Srpska stranka “Zavetnici” i Srpski pokret “Dveri”.

U izjavi novinarima Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica “Zavetnika”, istakla je da “ova koalicija želi da Vladi srbije vrati Ustavna ovlašćenja i integritet”.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke “Zavetnici” FOTO: CINK

Država Srbija se pretvara u jedan šalter iza koga stoje predsednik Republike a ispred hiljade građana koji čekaju da reše svoje probleme – nezaposlenost, upis dece u vrtić, papir iz katastra, nepravde koje su na svakom ćošku… To je nešto nedopustivo i degradiranje države. Ovo su parlamentarni izbori i ovo je konačno prilika da se Srbiji vrati vlada koja, po Ustavu, treba da kreira politiku. Ta erozija institucija je dovela do toga da je naša država danas disfunkcionalna a građani nemaju adresu na koju mogu da se obrate osim ako nemaju partijsku knjižicu“.

Ona je dodala da će “Nacionalno okupljanje”, ukoliko bude deo vlasti, imati “nultu toleranciju prema prodaji narkotika i dilerima“.

Svakoga dana u našim gradovima imamo incidente zbog prodaje droge. Vratićemo sigurnost na naše ulice, u škole. Takođe smatramo da mora se izvrši reforma prosvete, da se udžbenici štampaju u Srbiji, da Zavod za udžbenike praktično ima monopol za izdavanje , da nam udžbenike ne štampaju stranci, da se vrati ugled profesorima i nastavnicima”, kazala je Đurđević Stamenkovski i nastavila.

Sve zakonske regulative moraju ići u pravcu pomoći porodici jer je Srbija između dva popisa izgubila 700.000 ljudi. Problem “bele kuge” mora hitno da se reši. Zalagaćemo se za uvođenje materinskog kapitala, da porodice koje imaju troje dece od države dobiju povoljne stambene kredite, da konačno počnemo da slavimo život. Poništićemo sve sporazume koji su protiv Ustava, odbacićemo francusko-nemački plan kojim se Srbija ispisuje iz istorije i koji nije u skladu sa  ni sa Rezolucijom 1244 i ni sa Ustavom Srbije. Odbacićemo sve ultimatume  EU, resetovati spoljnu politiku, okrenuti se prijateljima. Tražićemo alternativu a ta alternativa je BRIKS. Ako ova vlast želi da nam sugeriše da 17. decembra biramo između EU i Srbije mi biramo Srbiju.”

Predsednik Srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović na predizbornom skupu u Kruševcu FOTO: CINK

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta “Dveri” naglasio je da je u fokusu ove koalicije “ekonomski i ekološki patriotizam”.

Promenićemo sadašnju pogrešnu praksu da 93,5 % svih subvencija bude dato strancima već ćemo ih usmeriti ka domaćem poljoprivredniku i privredniku. Potrebno je da se formiraju posebna državna Razvojna banka, posebna Izvozna  banka, Poljoprivredna banka koje bi pod povoljnim uslovima davale podršku domaćoj privredi i poljoprivredi. Takođe ćemo izdvojiti po 10.000 dinara za svakoga đaka na početku školske godine  i izgraditi 1.000 stanova za prosvetne i zdravstvene radnike kako ne bi odlazili u inostranstvo. Važno nam je i ispravljanje nepravde prema najstarijim sugrađanima što se tiče vraćanja onih otetih penzija i ukidanje pogrešne klauzule po kojoj oni koji su napunili 40 godina staža a nemaju dovoljno godina imaju trajno umanjenje penzija. Sređivanje svih porodilišta u Srbija, bolja ishrana, bolja higijena i bolja zaštita trudnica i porodilja su takođe jedan od prioriteta”, naglasio je Obradović.

On je istakao da će “Zavetnici” i “Dveri” zajednički nastupiti na parlamentarnim, pokrajinskim i izborima u Beogradu. Na lokalnim izborima u desetak mesta takođe će izaći sa zajedničkom listom.

Na skupu u Kruševcu govorili su i ratni veteran Siniša Jevtić, Slobodan Kostić, predsednik GO “Dveri”u Kruševcu, Goran Milenković i profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu prof.dr Zoran Čvorović.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content