PREDLOG KRUŠEVAČKIH RADIKALA: Besplatan parking za hibridna i vozila na električni pogon

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kruševac pokrenuo je inicijativu da se vozilima na hibridni i električni pogon obezbedi besplatno parkiranje u Kruševcu.

Aktuelna vlast mora na delu, a ne samo rečima da pokaže da zaista ima želju da Kruševljani udišu čistiji vazduh.
Svedoci smo da se danas sve češće i češće govori o očuvanju i zaštiti životne sredine. Formirana su mnoga udruženja, komisije i organizacije sa ciljem da se poboljša i sačuva priroda, u svom što zdravijem obliku, i uopšte životna sredina.
Grad Kruševac mora biti prvi grad u Srbiji koji će svojim primerom na delu pokazati kako treba menjati odnos prema prirodi i kako raditi u interesu prvenstveno poboljšanja kvaliteta vazduha u našem gradu.
Srpska radikalna stranka konkretno predlaže da se donese Odluka o besplatnom parkiranju svih ekološki čistih vozila i na taj način prvenstveno stimulišu naši sugrađani da se odluče za kupovinu istih.
Vozila na hibridni i potpuno električni pogon za naše sugrađane su još uvek novost. Ovakva vozila, čak i polovna, nisu nimalo povoljna za naše sugrađane ali baš zato mi kao Grad moramo nastojati da koliko možemo oslobodimo bar plaćanja parkiranja sve one koji pojedinačnim primerima žele da doprinesu očuvanju životne sredine.
Danas u Kruševcu ima jako mali broj ovakvih automobila ali će sigurno uz donošenje ovakve odluke broj biti povećan”, ističe Dejan Marinković, predsednik GO SRS.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content