Predrag Danilović u Kruševcu: „Klubovi treba da se oslone na lokalne igrače“

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović posetio je danas Kruševac i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i Košarkaškog kluba „Napredak“.

Predrag Danilović prima poklon za ćerku Olgu od gradonačelnika Kruševca FOTO: CINK - S.Milenković
Predrag Danilović prima poklon za ćerku Olgu od gradonačelnika Kruševca FOTO: CINK – S.Milenković

I pre nego što sam izabran za predsednika rekao sam da ću obilaziti košarkaške centre u Srbiji a Kruševac je bitan centar u ovom regionu i Centralnoj Srbiji. Drago mi je što „Napredak“ ima veliko razumevanje lokalne samouprave. Reč je o klubu koji ima bogatu istoriju, koji je dao veliki broj kvalitetnih igrača. Posebno mi je drago što je moj drug iz detinjstva Oliver Popović trener u „Napretku“ i, koliko vidim, dobro radi taj posao. – kazao je Danilović.

On je istakao da je situacija u Kruševcu bolja nego u nekim drugim centrima a da će prilikom sledeće posete razgovarati i sa predstavnicima druga dva kluba, OKK „Kruševac“ i ŽKK „Bagdala“.

Da bi nekadašnji centri to ponovo bili treba stvarati kult kluba. U Vojvodini to dobro rade, u delu Čačka takođe. Najviše igrača treba da bude iz lokalne sredine. Možda treba dovesti par starijih igrača sa strane, da pomognu mladima svojim iskustvom, ali oslonac treba da bude na domaće igrače. Nije realno očekivati da lokalne vlasti finansiraju klubove koji imaju po šest ili sedam igrača sa strane. – dodao je Danilović.

Danilović je predstavnicima lokalne vlasti sugerisao da prilikom rekonstrukcija školskih sala postavljaju i koševe na nižoj visini  što bi olakšalo rad sa početnicima.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović uručio je Daniloviću suvenir za znakom grada a za ćerku Olgu čaše sa likovima kneza Lazara i kneginje Milice.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovao je i Bojan Obradović, predsednik Sportskog saveza Kruševca.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content