Predstava “TANATOS” večeras u Pozorištu

0

Predstava Tanatos je deo projekta „Dan posle” koji su pokrenuli Grupa „Hajde da…” (Beograd) i Centar za ratnu traumu (Novi Sad). Projekat je nastao u okviru organizacije “Podrška. Prava. Pristup – Srbija” koja je osnovana od strane višegodišnjih aktivista i preživelih žrtava za zabranu kasetne municije i antipersonalnih mina. Projekat je namenjen mladim umetnicima i veteranima ratova 1991-1999.

Plakat za predstavu TANATOS
Plakat za predstavu TANATOS

Veterani imaju dragoceno razumevanje prošlosti i posledica do kojih neke odluke mogu da dovedu. Sa druge strane, mladi su više zagledani u budućnosti i imaju nadu da ih tamo čeka nešto bolje. Povezivanje ove dve životne pozicije, rezultiralo je predstavom koja večeras gostuje u Kruševačkom pozorištu.

Sem promocije međunarodnih konvencija o zabrani pomenutih vrsta municije, PPPS radi i na projektima podrške preživelima, njihovim organizacijama i ugroženim zajednicama, kao i širenja svesti o opasnostima od eksplozivnih ostataka rata. Jedan od projekata je i predstava TANATOS, u kojoj, pored glumačke ekipe, kao glumci učestvuju i ratni vojni invalidi.

Predstava se igra večeras u Kruševačkom pozorištu, sa početkom u 20:00, a ulaz je besplatan.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content