Predstavljanje Čivning stipendija za master studije u Velikoj Britaniji

Britanska ambasada u Beogradu, u sredu, 17. oktobra, u 12 časova, u Centru za razvoj karijere Univerziteta u Kragujevcu (Rektorat, 2. sprat, Jovana Cvijića bb), organizuje predstavljanje  Chevening  (Čivning)  stipendija  za  master studije u Velikoj Britaniji.

Ovaj prestižni program, koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije (Foreign and Commonwealth Office), u okviru kojeg je ove godine poslato 16 stipendista iz Srbije na studije u Britaniju, stipendira jednogodišnje master studije na britanskim univerzitetima po izboru kandidata. Stipendija pokriva sve troškove – školarinu i potrebnu literaturu, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za druge životne troškove.

Rok za prijave za Chevening stipendije za akademsku godinu 2019/20. je 6. novembar 2016. godine u 12 časova po britanskom vremenu.

Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa, koji postoji već 35 godina, jeste pomoć najuspešnim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da su već imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti.

Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Neke od prioritetnih oblasti ovogodišnjih stipendija su vladavina prava i reforma pravosudnog sistema, reforma ekonomskog i energetskog sektora i zaštita konkurencije, reforma javne uprave, odnosi u regionu i postkonfliktno pomirenje i ljudska i manjinska prava.

Za prezentaciju se možete prijaviti na sledećem linku.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content