PREDSTAVLJEN PROJEKAT “MLADI 037”: Srednjoškolci iz Kruševca kao urednici i novinari portala za mlade

Na ovogodišnjem takmičenju “Svetionik znanja” koje je održano četvrtu godinu zaredom, i koje sprovodi Asocijacija za afrirmaciju kulture – ASK, projekat koji je privukao veliku pažnju i u ušao u samo finale takmičenja, upravo je onaj čiji kreatori su srednjoškolke koje dolaze iz Kruševca.

Naime, talentovane i ambiciozne devojke, željne promena i unapređenja života u svojoj lokalnoj zajednici, došle su na ideju da pokrenu informativni portal pod nazivom Mladi 037. Ovaj portal biće namenjen svim mladima iz Kruševca, i obrađivaće teme koje njima mogu biti od značaja, pa će se tako na portalu nalaziti informacije vezane za neformalno obrazovanje, omladinsku politiku, kulturu i umetnost, zatim informacije vezane za mobilnost mladih i slično. 

Na javnoj prezentaciji učenice su imale priliku i da svim zainteresovanima predstave projekat na kojem su radile proteklih nekoliko meseci, i jasno ukažu na potrebu za postojanjem ovakvog jednog portala u lokalnoj zajednici iz koje dolaze. U planu je da tim Mladi 037 čini 16 novinara, učenika srednjih škola u Kruševcu.

“Svetionik znanja” podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i prezentovanje istih. Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a gradovi koji su učestvovali ove godine su: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content