Premijera u Kruševačkom pozorištu: Novo čitanje Sterije!

U Kruševačkom pozorištu večeras će premijerno biti prikazan predstava „Ženidba i udadba“, po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Bojana Veljovića.

„Ženidba i udadba“ je prva premijera Kruševačkog pozorišta u novoj sezoni i prvo izvođenje nekog Sterijinog teksta posle jedanaest godina i predstave „Laža i paralaža“ koja je upriličena povodom 200 godina od rođenja velikog komediografa.

Rad na ovoj predstavi bio je najuzbudljiviji proces u čitavoj mojoj karijeri. Želeo sam da dostignem visoke standarde koje ovo pozorište ima kada je reč o večernjim predstavama i mislim da smo dobili jednu dobru predstavu. „Ženidba i udadba“ je jedan od najjednostavnijih Sterijinih tekstova i,po meni, najbolji. Likovi se nalaze u procepu između ljudskih nagona i društvenih konvencija i to donosi niz zanimljivih situacija. – kaže Bojan Veljović, glumac i reditelj u ovoj predstavi.

U predstavi igraju prvaci Kruševačkog pozorišta Nikola Pantović i Marija Gašić i mladi glumci Ema Stojanović, Momčilo Radosavljević i Mitra Mladenović.

Lektor i stručni konsultant za „Ženidbu i udadbu“ bio je poznati glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković.

Raleta poznajem jako dugo jer mi je bio asistent na akademiji. Radi se o jednom od najobrazovanijih ljudi u svetu naše umetnosti i njegovo prisustvo na probama puno nam je značilo a verujem i njemu. – dodaje Bojan Veljović koji je pre „Ženidbe i udadbe“ režirao i dečju predstavu „Uplakana Katarina“.

FOTO: Nebojša Vranić

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content