ПРЕМИЈЕРА У КРУШЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ: Веома необична „Алиса“

У Крушевачком позоришту у четвртак, 15. фебруара, премијерно ће бити изведена представа „Алиса у земљи дрвећа“.

Представа је рађена ппрема поеми Јована Ристића „Сан о дрвећу“ а режију и избор потписује Александар Пејаковић којем је ово четврта представа коју режира у Крушевачком позоришту.

Негде 2021. године отишао сам на изложбу Марије Ћирић „Аритмија урбаног“, у Уметничкој галерији, на којој је на необичан начин третирала дрвеће. Одмах сам видео Алису. Верујем да смо дошли до вредног резултата. Представа је потпуно отворена форма и свако ће имати неку своју разину“, покушао је да објасни резултат вишемесечног рада Александар Пејаковић.

У представи играју Јована Ђорић (Алиса), Марија Ћирић (Краљица), Јованка Андрић (Шеширџија), Стеван Здравић (Краљ) и Филип Милићевић (Зец). Занимљиво је да једну од улога игра академска сликарка и дугогодишња саардница Крушевачког позоришта Марија Ћирић која истиче да јој је част што је део овог пројекта.

Јовани Ђорић је ово шеста представа коју ради са Александром Пејаковићем.

Представа је веома инспиративна, маштовита. Има пуно логичности и нелогичности. Осећај је заиста необичан“, каже Јована.

Мислим да смо направили значајан искорак у представама за децу. Могу да је гледају сви, од седам до 77 година, и свако ће наћи нешто за себе“, тврди Бранислав Недић, директор Крушевачког позоришта.

ФОТОГРАФИЈЕ: Крушевачко позориште

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content