PROJEKAT ERASMUS +: Predstavnici OKK „Bagdala“ u poseti Košarkaškom savezu Severne Makedonije

0

Četvoročlana delegacija Omladinskog košarkaškog kluba „Bagdala“ učestvovala je nedavno u realizaciji Erasimus + projekta mobilnosti sportskih radnika u Republici Severnoj Makedoniji.

Tema projekta bila je „Edukacija, sport, razmena iskustva i učenje u Severnoj Makedoniji“.

Delegaciju Omladinskog košarkaškog kluba „Bagdala“ činili su trener i predsednik kluba Aleksandar Memet, trener Nenad Miletić i igračice Anđela Jovanović i Julija Kanić. U Republici Severnoj Makedoniji su boravili od 13. do 28. januara 2024. godine.

U ovom periodu predstavnici Omladinskog košarkaškog kluba „Bagdala“ upoznali su se sa svakodnevnim radnim aktivnostima Košarkaškog saveza Severne Makedonije.

Članovi i članice OKK Bagdala u poseti ŽKK Basket Kam iz Makedonske Kamenice, prošlogodišnjeg prvaka države FOTO: OKK Bagdala

Ovo je bila prilika da se OKK „Bagdala“ upozna sa radom ostalih klubova koji funkcionišu pod okriljem Košarkaškog saveza Severne Makedonije. To si ženski košarkaški klubovi: „Negotino“ Negotino, „Grizli“ Kumanovo, „Basket kam“ Makedonska Kamenica, „Probasket“ Kavadarci, „Struga“ Struga, „Gostivar 2009“ Gostivar, „Kriva Palanka“ Kriva Palanka.

Predstavnici OKK „Bagdala“ i predstavnici ostalih košarkaških klubova koji se prevashodno bave ženskom košarkom, kao i predstavnici Košarkaškog saveza Severne Makedonije, su razmenili iskustva i prakse, koje su za cilj imale da poboljšaju uslove, mogućnosti i potencijale koje ima ženska košarka.  Urađene su detaljne analize svih prednosti i slabosti kao i prilika i pretnji koje ima ovaj sport u obema državama.

Takođe, pružena je prilika igračicama da treniraju sa svim ekipama koje smo posetili.

Jedinstvena šansa de se upozna rad u klubovima koji su prvaci države. Naše devojke su trenirale sa prošlogodišnjim državnim prvakom, ekipom ŽKK Basket Kam. Svi klubovi i nacionalni savez su bili domaćini kakve samo možeš poželeti. Svakako smo bogatiji za nova poznastva i nove prakse. Svima preporučujem mobilnost koju pružaju Erasmus + programi“, rekao je predsednik kluba Aleksandar Memet.

Košarkašice koje su učestvovale u projektu imaju pozitivne utiske.

 „Već sam pitala trenera gde idemo sledeći put. Šalim se. Ovo je neverovatno iskustvo“, kaže igračica Anđela Jovanović.

Igračica Julija Kanić dodaje: „Najviše mi se dopada to što su igračice, treneri i ostali iz klubova koje smo posetili, nesebično delili svo svoje iskustvo sa nama.“

FOTO: OKK Bagdala

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content