PROJEKAT “NORVEŠKA ZA VAS”: Informativna sesija za podršku nezaposlenima i malim firmama

0

Informativna sesija na kojoj će nezaposleni, kao i mala i mikro preduzeća moći da saznaju kako mogu da konkurišu za bespovratna sredstva Kraljevine Norveške kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“ biće održana u ponedeljak, 29. jula 2019. godine u Kruševcu, u prostorijama Regionalne privredne komore (Balkanska 63), sa početkom u 11 časova.

Rok u kojem budući preduzetnici i postojeća preduzeća mogu da podnesu predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške produžen je do 15. avgusta 2019. Kraljevina Norveška izdvojila je 700.000 evra za privredne aktivnosti koje će doprineti otvaranju novih radnih mesta, a budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom mogu da zatraže podršku do 10.000 evra.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima. Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 evra. Prva partija namenjena je nezaposlenima koji žele da počnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finasiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa deset odsto od ukupne vrednosti projekta. Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20 odsto od ukupnih troškova projekta. Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas“ https://www.norveskazavas.org.rs/ktext/javni-poziv-podrska-pocetnicima-u-poslovanju-i-postojecim-preduzecima-za-razvoj-kroz-nabavku-opreme-i-uvodenje-usluga.

Dodatne informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane od 29. do 31. jula 2019, prema utvrđenom rasporedu:

Ponedeljak, 29. jul 2019. Kruševac, Regionalna privredna komora (Balkanska 63, Kruševac), 11 časova

Utorak, 30. jul 2019.          Kučevo, Hotel „Rudnik“, (Svetog Save 96, Kučevo), 11 časova

Sreda, 31. jul 2019.             Valjevo, Regionalna privredna komora, (Karađorđeva 64, Valjevo), 10 časova

Sreda, 31. jul 2019.             Novi Sad, Hotel „Putnik“ (press sala, Ilije Ognjanovića 24, Novi Sad), 14.30 časova

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content