ПРОЈЕКАТ  „ОЛИМПИЈСКА СТАЗА 2023“: Промоција олимпизма

Град Крушевац, заједно са Олимпијским комитетом Србије и ДДОР осигурањем, у суботу, 16. септембра, реализује пројекат ”Олимпијска стаза 2023 -Град Крушевац”.

Пројекат има за циљ да промовише олимпизам и олимпијске вредности, а идеја му је да кроз едукацију деце, родитеља и уопште грађанства приближи олимпизам и олимпијске симболе. Право учешћа имају сви грађани узраста од 7 до 77 година.

 Програм – Олимпијска стаза биће подељена на више целина:

  1. Квиз знања – Виртуелни олимпијски музеј – Стокхолм 1912

Опис активности: појединци или екипе добијају задатке и питања на која треба да одговоре, Сви одговори се налазе на сајту Олимпијског музеја. Дозвољено је коришћење мобилних телефона ради приступа сајту.

  1. Полигон спретности – Пекинг 2008

Опис активности: појединац или члан екипе пролазе полигон спретности који се састоји од: прескакања препона, провлачења, вођења лопте, погађања циља и фине моторике.

  1. Игра меморије – Лондон 2012

Опис активности: такмичари имају задатак да погоде што већи број пиктограма спортова Олимпијских игара у Токију за што краће време и на тај начин освајају бодове.

  1. Традиционалне игре – Рио де Жанеиро 2016

Опис активности: такмичари ће се опробати у гађању подног пикада.

  1. Квиз знања – ДДОР – Токио 2020

Опис активности: учесници извлаче питања и бирају један од три понуђена одговора. Сви одговори се налазе на сајту ДДОР осигурања. Дозвољено је коришћење мобилних телефона ради приступа сајту.

Посетиоци ће кроз Олимпијску стазу проћи кроз 5 наведених полигона, као и кроз 5 међустаница где ће направити задате фотографије. Сви учесници Олимпијске стазе добиће правила такмичења, посебно дизајниране мајице, поклон пакете компаније ДДОР, а најуспешнији освајају вредне награде. Основна школа одабрана од стране локалне самоуправе добиће поклон пакет лопти за потребе извођења наставе физичког васпитања од компаније ДДОР осигурања а по препоруци је да то буде школа из руралног подручја.

Почетак догађаја је планиран за 12:00 часова а завршетак у 15:30 часова.

Проглашење победника планирано је за 15:15 часова.

Олимпијски комитет Србије и ДДОР осигурање обезбеђују сву потребну опрему и реквизите за реализацију програма, професионалне аниматоре који ће реализовати програм, брендинг и медијску покривеност догађаја кроз сајт ОКС, ДДОР и друштвене мреже.

По пропозицијама учесници могу бити сви грађани од 7 до 77 година што значи да чланови спортских организација на догађај могу доћи са родитељима, рођацима, комшијама, пријатељима независно од година стаости .

Учешће на олимпијској стази могуће је у три категорије:

  • појединац
  • пар (две особе)
  • група (пет особа)

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content