PROJEKAT OMLADINSKE RAZMENE: “Mladi za kormilom” u Kruševcu

U Domu učenika srednjih škola “Pane Đukić-Limar” u Kruševcu ovih dana je izuzetno živo.  Pod jednim krovom okupilo se četrdesetak mladih ljudi iz regiona, a pridružilo im se i nekoliko mladih Kruševljana.

Sve njih povezuje ljubav prema  pozorištu, kreativnost, otvoren i um i srce, spremnost da uče i da dele znanja, da razbijaju stereotipe i predrasude i stvarajući prijateljstva i gradeći međusobno poverenje da se bore protiv nacionalizama i separatizama u svojim sredinama.

Svakodnevne radionice odvijaju se u obližnjoj osnovnoj školi „Dragomir Marković“, koja je širom otvorila vrata za rad. U sklopu programa učesnici projekta su bili na izletu u Ribarskoj banji,

Projekat se završava zajedničkom predstavom koja će biti rezultat rada svih učesnika u periodu od 17-27. avgusta, koliko traje ovaj kamp za mlade.

Projekat CAPTAINS (Creativity Against Passivity: Theatre Averts Imposing of Nationalism and Separatism) sprovodi šest partnerskih organizacija: Korifej Teatar iz Crne Gore, Centar za kulturu Trešnjevka i Dramski studio Dada koji deluje u okviru Centra za kulturu Čakovec  iz Hrvatske, Bosansko narodno pozorište i Udruženje Akustikum iz Bosne i Hercegovine, te Udruženje Bazaart, koje je koordinator projekta, iz Srbije.

Projekat sufinansira Evropska komisija kroz Erazmus+, KA1 progrm mobilnosti mladih.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content