PROJEKAT “REFORMA LOKALNIH FINANSIJA U SRBIJI”: Podrška za opštinu Varvarin

0

Predstavnici opština Varvarin, Aleksinac i Medveđa potpisali su sa Švajcarskim državnim sekretarijatom za ekonomske poslove (SECO) i Projektom “Reforma lokalnih finansija II u Srbiji” (RELOF2) Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška Projekta u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Direktorka Projekta RELOF2 Ana Jolović izdvaja da će građani benefite najbolje osetiti u onom delu gde se lokalne samouprave pomeraju od toga da li rade po zakonu, što se već sada podrazumeva, ka tome da li ispunjavaju ciljeve.

Projekat RELOF2, koji podržava Vlada Švajcarske, tokom 2021. i 2022. godine obezbediće ekspertsku podršku ovim lokalnim samoupravama u primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata ovim oblastima, sa ciljem da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća.

 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

5 + 5 =

Skip to content