PROMOVISANA DRUGA KNJIGA NENADA NICOVIĆA: O šibicarima i uspomenama iz mladosti

U Beloj sali KCK održana je promocija knjige “Epopeja šibicarenja – Poslednja noć na potoku u Jagodini” kruševačkog novinara i književnika Nenada Nicovića.

Knjiga je dugo sazrevala u meni. Više od 20 godina. Reč je o višeslojnoj zbirci ali srce ovog dela je priča “Poslednja noć na potoku u Jagodini”. Tu ima i autobiografskih elemneta. Glavna ličnost je čovek koji je dezertirao 1991. godine i koji nakon 30 godina u emigraciji, saznaje da je neizlečivo bolestan i dolazi u Jagodinu, da okonča život na mestu gde je nekada bio srećan”, istakao je na promociji Nenad Nicović.

U knjizi su i dve istorijske priče, o knezu Milošu Obrenoviću i kraljici Nataliji Obrenović,  a prvi deo knjige je feljton “Epopeja šibicarenja”.

Inspiracija za feljton sam našao u uličnom zanatu koji nestaje a bio je “brend” karakterističan za naše podneblje. Za ovaj feljton trebalo mi je 20 godina posmatranja, razgovora sa šibicarima, sa žrtvama i sudskim veštacima”, dodao je Nicović.

Recenzenti knjige su Goran Kolašinac (za feljton) i Milanka Milosavljević Milosavljević koja je učestvovala na promociji.

Ovo je bila druga promocija druge Nicovićeve knjige. Prva je održana pre mesec dana u Jagodini.

Inače, početkom godine Nenad Nicović je objavio svoju prvu knjigu “Kobni rasplet roditeljski ambicija”. 

Fotografija:  Živojin Manojlović

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content