PROTESTI PROSVETARA: Štrajk upozorenja u školama, okupljanje ispred Gradske uprave

Sindikat Gimnazije u Kruševcu će u utorak 28. maja, za vreme petog časa u prvoj smeni, održati Štrajk upozorenja u školi, neodržavanjem tog časa. U istom terminu sa početkom u 11.30 sati na platou ispred zgrade Opštine Kruševac biće organizovano protestno okupljanje na kome ćemo još jednom izneti svoje zahteve gradonačelnici Kruševca i načelniku Školske uprave.

Glavni razlog  protesta je nepravda koja je učinjena osmacima Rasinskog okruga koji su se mesecima spremali za polaganje prijemnog ispita za filoško odeljenje, a kojima ta mogućnost oduzeta 6. maja 2019. iznenadnom i nenajavljenom odlukom Ministarstva prosvete. Time je Ministarstvo na nemilosrdan način pogazilo prava dece i njihovih roditelja da odaberu željenu srednju školu i životni put, prethodno ih obmanuvši.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u Kruševcu poziva sve prosvetne radnike da neodržavanjem petog časa u utorak u svojim školama, i svojim prisustvom na protestu pošaljete poruku Školskoj upravi Kruševac, Ministarstrvu prosvete i svima drugima da sa nadama osmaka niko ne sme da igra svoje birokratsko-političke igre.

Na protestnom skupu ispred Gradske uprave govoriće Branimir Šoškić, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u Gimnaziji, i Jasna Janković, predsednica USPRS.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content