PRVENSTVO BALKANA U BADMINTONU: Po tri zlatne medalje za Sergeja Lukića i Saru Lončar

0

Reprezentacija Srbije u badmintonu osvojila je četiri od pet trofeja u pojedinačnim konkurencijama na Prvenstvu Balkana za igrače do 17 godina a najuspešniji su bili takmičari iz Kruševca.

Tim u sastavu Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Aleksandar Jovičić, Viktor Petrović, Sara Lončar, Anđela Vitman, Sanja Perić i Nina Bogdanović sa 5:0 pobedio je u petak Grčku u prvom kolu A grupe ekipnog dela, a prvo mesto u ovoj skupini potvrdio je pobedom nad Rumunijom od 4:1. Istog dana u polufinalu pala je Turska s 3:2, a u finalu u subotu, u reprizi duela u grupi, Rumunija je ponovo položila koplja pred nadahnutom srpskom ekipom – 4:0.

Posle pauze zbog povrede Sergej Lukić je zasijao u punom sjaju. Trijumfovao je ubedljivo u muškom singlu pobedivši u finalu Turčina Orčuna Ozturka (2:0).

Mihajlo Tomić i on superiorno su stigli do titule u muškom dublu. Rezultat u finalu protiv Rumuna Petrea Komaneanua i Mihnea Kračiuna najbolje oslikava snagu srpskog para budući da su rivali uspeli da stignu do ukupno 18 poena u dva odigrana seta.

Ovo je bila odlična proba pred Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina koje će krajem avgusta i početkom septembra biti održano u Poljskoj. Mislim da smo svi pokazali formu na vrhunskom nivou. Prezadovoljan sam pre svega što sam uspeo da prenesem na teren sve ono što sam uvežbavao na treninzima, što je na kraju nagrađeno sa tri najsjajnija odličja. Atmosfera u “Slanoj bari” je bila na vrhunskom nivou, publika nas je sve vreme nosila i to je svakako doprinelo da pokažemo svoje najbolje partije. Putujemo na šampionat Starog kontinenta sa maksimalnom motivacijom i najvećim mogućim očekivanjima, a to je napad na evropski tron”, istakao je Sergej Lukić.

Sara Lončar je prigrabila zlato u ženskom singlu. U finalu je oborila na pleća Bugarku Gerganu Pavlovu (2:0). Drugo zlato u pojedinačnim konkurencijama osvojila je u paru sa Tomićem. Njih dvoje su u neizvesnom srpskom okršaju za trofej bili bolji od Aleksandra Jovičića i Nine Bogdanović (2:1), kojima je tako pripala vicešampionska titula.

Prezadovoljna sam svojim nastupom na u Novom Sadu. Uspeli smo da odbranimo titulu ekipnog prvaka. Čvrstom verom u svoj kvalitet pokazali smo da smo izrasli u ozbiljnu ekipu iza koje je dugogodišnji naporad rad. Kada je u pitanju pojedinačna konkurencija Tomić i ja smo dobrom igrom završili i ovaj turnir. U finalu smo uspeli da pobedimo igrače iz naše zemlje koji su nam pružili dobar otpor. U singlu sam od početka bila na visini zadatka nadmašivši sebe svojom konstantnom igrom i koncentracijom. Nagrada je bila zlatna medalja i u ovoj konkurenciji”, kazala je Sara Lončar.

Pored pomenutih odličja srpski reprezentativci su u Novom Sadu osvojili još dve medalje. Viktor Petrović je osvojio bronzu u muškom singlu, a odličje istog sjaja prigrabile su Nina Bogdanović i Anđela Vitman u ženskom dublu.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content