PREKID DIJALOGA?: Savez za Srbiju neće učestvovati na preostala dva okrugla stola o izbornim uslovima

Predsedništvo Saveza za Srbiju (SzS) saopštilo je da je donelo odluku da neće učestvovati na preostala dva okrugla stola koja se organizuju na Fakultetu političkih nauka, zato što, kako su ocenili, taj format sastanaka ne daje nikakve rezultate.

Savez za Srbiju pokazao je odgovornost prema građanima na prethodnim okruglim stolovima, insistirajući na 42 preporuke Stručnog tima protesta ‘Jedan od pet miliona’, ali predstavnici vlasti nisu pokazali ni najmanju spremnost da bilo šta od toga ispune”, navodi se u saopštenju.

SzS je upozorio da je za “dalje produbljivanje političke krize odgovornost isključivo Aleksandra Vučića i njegovog režima”.

Predsedavajući Saveza za Srbiju, Nebojša Zelenović, izjavio je posle trećeg okruglog stola o izbornim uslovima na FPN-u, da vlast ima rok do 15. septembra da se u Skupštini izabere novi sastav REM-a, ili će u suprotnom SzS bojkotovati predstojeće izbore.

SzS je izneo vrlo konkretan zahtev i tiče se političkog konsenzusa da se do 15. septembra izabere u Skupštini novi sastav REM-a. Ne da politički biramo, nego da se ispoštuju zakonski uslovi. Očekujem to rešenje, ako to nemamo, ulazimo u bojkot”, poručio je Zelenović.

Ukoliko bi se izabrao novi sastav REM-a, vlast bi, prema oceni predsedavajućeg SzS, prešla sa reči na delo i otvorila vrata za dalje razgovore o preporukama stručnog tima “1 od 5 miliona”.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će se ta stranka uvek odazvati pozivu za okrugli sto o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Srpska napredna stranka je stranka dijaloga i spremna na razgovor“, kazao je Vesić.

On je ocenio da je opozicioni Savez za Srbiju “pogrešno razumeo temu” sastanka i da je danas bilo, kako je rekao, “nerazumnih predloga”.

Mi nismo došli da pričamo o medijima, jer oni ne treba da se uređuju“, kazao je Vesić i dodao da je tema bila kako da se stranke predstave u medijima.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content