PRVENSTVO EVROPE U BADMINTONU: Bronzana medalja za Viktora Petrovića

Anđela Vitman i  Kruševljanin Viktor Petrović osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Sloveniji.

Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, održano u periodu od 7. do 12. septembra u Podčetrteku u Sloveniji, okupilo je gotovo 300 takmičara iz 36 država.

Reprezentativci Srbije u badmintonu, Anđela Vitman i Viktor Petrović, osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, nastavili su sjajan niz ostvarivanja vrhunskih rezultata na kontinentalnim šampionatima. Treću godinu zaredom, mladi srpski takmičari osvajaju odličja. 2019. godine, reprezentacija Srbije je osvojila vicešampionsku titulu na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina dok su Marija Sudimac, Mihajlo Tomić i Sergej Lukić 2020. godine osvojili dve bronzane medalje, u konkurencijama ženskog singla i muškog dubla, na Evropskom prvenstvu za juniore (do 19 godina).

‘’Igranje Evropskog prvenstva je bilo pravo uživanje. Bio sam dugo povređen i moram da budem zadovoljan bronzanom medaljom, iako imamo kvalitet za najsjajnije odličje. Poen nas je delio od finala. Znam da smo Anđela i ja dali sve od sebe. Veoma smo motivisani za dalji jak rad i buduće izazove.’’ – izjavio je Viktor Petrović, reprezentativac Srbije u badmintonu.

FOTO: www.badminton.org.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content