Radoica Milosavljević kupio RTV Kruševac

U Agenciji za privatizaciju u Beogradu u ponedeljak je potpisan ugovor o prodaji Javnog preduzeća RTV Kruševac kruševačkom biznismenu Radoici Milosavljeviću.

RTV Kruševac je osma informativna kuća koju je u poslednja dva meseca kupio Milosavljević. Sredinom oktobra potpisao je ugovore o kupovini RTV Pančevo, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV Kragujevac, RTV Brus, TV Caribrod, TV Požega i TV Pirot.

Konkurisao je i za kupovinu RTV Trstenik, ali je izgubio na aukciji od konzorcijuma radnika i građana Trstenika.

Očekujem da kvalitet programa RTV Kruševac bude bolji nego do sada. Verujem da ćemo zaposleni i ja, zajedničkim snagama, napraviti iskorak napred. Ispunićemo ne samo ugovorne obaveze već i želje Kruševljana za poboljšanje kvaliteta programa. Veliki broj zapošljenih mi je dobro poznat. To su pravi profesionalci koji znaju svoj posao”, rekao je u telefonskoj izjavi za TV Kruševac, nakon potpisivanja ugovora, Radoica Milosavljević.

Samo par sati nakon što je Milosavljević potpisao ugovor o kupovini RTV Kruševac na zvaničnom sajtu Gradske uprave Kruševac objavljeni su rezultati konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Na konkursu je podeljeno 2,6 miliona dinara a najviše sredstava, 2,1 milion dinara ili skoro 80 odsto od ukupnog iznosa dobila je RTV Kruševac.

Milosavljević je za kupovinu RTV Kruševac platio 14.000 evra dok je ova kuća na konkursu Grada Kruševca dobila 17.430 evra.

Za kupovinu osam medijskih kuća Radoica Milosavljević je platio ukupno 281.280 evra.

Entertainment media group, koja je bila zainteresovana za RTV Pančevo, je početkom oktobra podnela prigovor Agenciji za privatizaciju navodeći da je Radojica Milosavljević osuđivan za krivična dela za koja je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora što automatski znači, prema članu 12 Zakona o privatizaciji, da nije mogao da učestvuje u postupku prodaje RTV Pančevo, kao ni ostalih medija koje je u međuvremenu kupio.

U ovom članu Zakona o privatizaciji se kaže da kupac ne može biti “fizičko lice koje je osuđivano za krivična dela protiv života i tela, krivična dela protiv imovine, krivična dela protiv privrede, krivična dela protiv službene dužnosti, krivična dela protiv zdravlja ljudi i krivična dela protiv javnog reda i mira, za koja je zaprećena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna ili protiv koga je pokrenut krivični postupak za ta krivična dela”.

Milosavljević je izjavio da nikada nije osuđen na kaznu od četiri godine zatvora, već je kao predsednik FK Napredak 1978. godine osuđen na 16 meseci.

Pre desetak dana Koalicija novinarskih i medijskih udruženja, koju čine NUNS, UNS, ANEM, NDNV i Lokal pres, zatražila je hitno tumačenje Ministarstva finansija i proveru odluke Skupština grada Kragujevac o dodeli dodatnih 30 miliona dinara Milosavljevićevoj Radio televiziji Kragujevac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content