REIZDANJE PRVENCA “THE DALTONES”: “Roco Punk” dostupan na digitalnim platformama

U sklopu obeležavanja tri decenije postojanja izdavačka kuća “Take It Or Leave It Records” reizdala je album prvenac kruševačkog sastava “The Daltones”.

Album „Roco Punk“, snimljen je septembra 1995. godine u kruševačkom studiju ADC. Produkciju je radio Vlada Milutinović, a snimateljski posao Darko Tomić. „Roco Punk“ od sada je dostupan i na svim relevantnim digitalnim platformama.

Godine 1993. u Kruševcu, Nikola Bojić – bubanj, Vladimir Radovanović – gitara, Slaviša Bobić – bas i Bojan Manojlović, glas i gitara, osnovali su sastav “The Daltones”. Po uzoru na pank rok bendove kasnih sedamdesetih (The Ramones i Sex Pistols) stvaraju autentične autorske teme.

Pre zvaničnog izdanja imali su mnogobrojne koncerte po Kruševcu, Aleksandrovcu, Brusu, Beogradu, a prvi nastup održali su oktobra 1993. godine u prištinskoj hali sportova „Boro i Ramiz“, na Brucošijadi, kao predgrupa zvezdama večeri.

U grupu, krajem iste godine, dolazi Aleksandar Živić kao pevač, a Bojan ostaje za gitarom i dobija funkciju pratećeg vokala.

Među značajnim koncertima u Kruševcu treba izdvojiti „Župin rock maraton“ na stadionu FK Napretka (septembar 1994.) i dva velika koncerta u Hali sportova, sa poznatim srpskim grupama. Iz grupe kasnije izlazi Slaviša Bobić.

Izdvajaju se uspešne svirke u beogradskom KST-u sredinom i krajem 1996. godine. Najpre kao gosti Goblina, na promociji njihovog tad objavljenog remek-dela „U Magnovenju„, a zatim zajedno sa grupama Atheist Rap, Džukele, Six Pack, KBO, Direktori, Generacijom bez Budućnosti i drugim pank jurišnicima (zabeleženo na izdanju Hi-Fi Centra, „Punk obrade„).

Nakon toga sledi još jedna uspešna grupna svirka u KST-u pod nazivom „Svi protiv svih„, takođe zabeležena na zvaničnom izdanju Hi-Fi Centra.

Izvor: Balkanrock.com

 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

five × three =

Skip to content