Rekonstruisano dečje igralište u Pionirskom parku

Fondacija Novak Đoković je danas, u prisustvu predstavnika lokalne gradske uprave, zvanično otvorila obnovljeno dečje igralište u Pionirskom parku u Kruševcu.

Donacijom vrednom više od 2,2 miliona dinara, Fondacija je za potrebe Predškolske ustanove „Nata Veljković“ i vrtića „Neven“, koji pohađa oko 500 dece, omogućila čišćenje, postavljenje podloge, obezbeđivanje sigurnosti i postavljanje dečjeg mobilijara na igralištu. Među novim spravama su, između ostalih, ljuljaška, njihalice, tobogan, klackalica, kao i interaktivni panel, drvena kućica i klupe, au njima će uživati kako mališani iz ovog vrtića, tako i sva deca iz Kruševca.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković, istakla je da je izuzetno važno da deca širom Srbije imaju adekvatne uslove za igru, razvoj i napredak.

Prema rečima stručnjaka, postoji jasna i vrlo snažna povezanost između razvoja motornih sposobnosti kod dece i igre. Stoga je naša ideja da mališani širom Srbije imaju sve potrebne uslove za sportske aktivnosti i zabavu na otvorenom. U kooperaciji sa lokalnim zajednicama, koje su pokazale veliku inicijativu i zainteresovanost za saradnju, do sada smo rekonstruisali 10 igrališta i 18 vrtića širom zemlje, a kako bismo i ubudućepružali radost najmlađima, nastavićemo istim tempom“, rekla je Džudža Janković.

 Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca, saopštila je da je Fondacija Novak Đoković,prepoznavši ambicije Grada i Predškolske ustanove„Nata Veljković“, pružila podršku projektu i donacijom uticala na unapređenje predškolskih delatnosti u ovoj lokalnoj zajednici.

Rekonstrukcijom igrališta stvoreni su optimalni uslovi za realizaciju programa ranog obrazovanja na otvorenom prostoru,a nabavkom i postavljanjem mobilijara Fondacija nam je pomogla da izgradimo podsticajniju i bezbedniju fizičku sredinu za našu decu“, dodala je ona.

Vesna Živković, direktorka Predškolske ustanove „Nata Veljković“ iskazala je zahvalnost Fondaciji, čija donacija, prema njenim rečima, predstavlja veliku podršku porodicama iz Kruševca, ali i okolnih sela. Kako je ustvrdila, zaposleni u PU „Nata Veljković“ i dalje će raditi na unapređivanju uslova za rast i razvoj dece u ovom gradu, kao i na podizanju kvaliteta boravka dece u vrtićima.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Ženske cipele says

    Sve pohvale za rekonstrukciju!

Comments are closed.

Skip to content