РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ: Новчане стипендије за седам Супер-девојчица у ИКТ-у

Алтернативни центар за девојке је данас, поводом Међународног дана девојчица у ИКТ-у (информационо комуникационим технологијама) ,објавио резултате конкурса за стипендирање Супер девојчица у ИКТ-у.

Захваљујемо се свим девојчицама које су се пријавиле, јер дубоко верујемо да свака од њих заслужује подршку и препознатљивост у свету нових технологија. С обзиром на велики број квалитетних пријава, одлучиле смо да уместо пет једнократних стипендија у износу од 25,000  динара, доделимо седам стипендија, а у сарадњи са међународном Сајбер школом КИБЕРоне, обезбедиле смо још три стипендије у виду целомесечне обуке у овој школи. Овом приликом желимо да им се захвалимо на томе што су препознали важност учења и усавршавања девојчица у области ИКТ-а“, истиче Андријана Коцић из Алтернативног центра за девојке.

Добитнице новчаних стипендија „Супер девојчице у ИКТ-у 2023.“ су:
1. Василиса Новаковић, Београд
2. Оливера Вуцелић, Крагујевац
3. Ирена Николић, Бор
4. Маша Оташевић, Ужице
5. Гордана Теофиловић, Београд
6. Милица Крстић, Ниш
7. Анђела Вуксановић, Крушевац

Добитнице целомесечне обуке у школи КИБЕРоне су:
1. Вера Вучићевић, Београд
2. Теа Жировић, Зрењанин
3. Јована Мулћан, Неузина

Такође, КИБЕРоне школа обезбедила је 30 награда у виду једнодневне обуке за стипендисткиње.

Међународни дан девојчица у ИКТ-у је установљен на нивоу Уједињених Нација и обележава се сваког последњег четвртка у априлу. Први пут је обележен 2001. године у Немачкој и од тада је у активностима које су посвећене овом дану учествовало више милиона девојчица широм света. Обележавање Међународног дана девојчица у ИКТ требало би да подстакне и охрабри девојчице да приликом одабира будућих професија, али и хобија не подлежу стереотипима и бирају занимања из сектора информационо комуникационих технологија. Ово је један од начина којим се евојчице охрабрују И оснажују да се руководе сопственим талентима и жељама, упркос очекивањима често неподржавајуће средине.

Више информација о овој и претходним кампањама можете пронаћи пратећи следеће линкове.

Линк ка сајту Алтернативног центра за девојке:
https://altgirls.org/2023/04/27/rezultati-konkutsa-za-stipendiranje-super-devojcica-u-ikt-u/

Линк ка сајту Фонд за Супер девојчице:

https://superdevojcice.org/novosti/

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content