РЕЗУЛТАТИ РАДА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ КРУШЕВАЦ: Смањена стопа криминалитета

На подручју Полицијске управе у Крушевцу, у периоду јануар-март 2024.године стопа укупног криминалитета мања је за 10,9% у односу на исти период прошле године.

Преданим радом и ангажовањем полицијских службеника и службеница, расветљено је 79,9% кривичних дела са непознатим извршиоцем, што је за 11,5 % више него прошле године у исто време.

У наведеном периоду смањен је број кривичних дела против имовине за 11,3%. Примера ради број тешких крађа мањи је за 30%, док је број кривичног дела разбојништво скору двоструко мањи.

У области јавног реда и мира евидентирано је укупно 144 прекршаја, што је за око 13 одсто више у односу на исти период 2023.године. Полиција је обезбедила 345 јавних скупoва, од којих највише спортских, на којима је присуствовало више од 32,5 хиљада грађана.

На путевима Расинског округа евидентирано је укупно 147 саобраћајних незгоде, односно једна мање него прошле године у истом периоду. У овим незгодама погинуле су три особе, а повређене 124.

У редовним и појачаним контролама откривено је 5.964 прекршаја, од којих је најзаступљенији прекорачење брзине  2.086. Због управљања возилом под дејством алкохола задржана су 72 возача, а због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци 62.

Колегенице и колеге на управним пословима су све задакте завршавали у прописаним роковима и на законит начин, током 2023. године суграђанима је уручено око 25.000 докумената.

Будући да нам предстоје првомајски и Васкршњи празници, очекује се појачана фреквенција саобраћаја, с тога апелујемо на све учеснике у саобраћају да буду посебно обазриви за време празника, да поштују прописано ограничење брзине, да децу возе на прописан начин и уз обавезно коришћење сигурносних појасева, као и да поштују све остале саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају себе и друге учеснике у саобраћају.

Током прзаничних дана припадници полиције ће појачано контролисати  и санкционисати прекршаје прекорачења брзине и конзумирања алкохола и психоактивних супстанци.

Извор: Полицијска управа Крушевац

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content