САОПШТЕЊЕ КРУШЕВАЧКИХ РАДИКАЛА: “Поносни на омладину која је улепшала град!”

1

Поводом појаве графита са натписом “Кад се војска на Косово врати…” на једној од крушевачких зграда саопштењем се огласио Окружни одбор Српске радикалне странке из Крушевца.

Саопштење преносимо у целини.

Крушевац је данас освануо лепши и богатији за још један графит са поруком „КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ…“. Поменути графит налази се у самом центру града и шаље снажну поруку подршке српском народу на Косову и Метохији.

Српска радикална странка у потпуности подржава овакав начин патриотског слободоумног деловања. Порука „КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ…“, подсећа нас на православне монахе Цетињског манастира који су ову песму певали у борби за одбрану светиња.

Градски одбор Српске радикалне странке  Крушевац захтева од Градске управе града Крушевца да формира стручну комисију која ће  направити попис свих објеката у својини града Крушевца на којима се могу исписивати овакве и сличне поруке, као и мурали славним српским јунацима попут Ђенерала Драже Михаиловића, Драгутина Кесеровића, Вељка Раденовића, генерала Ратка Младића, Радована Караџића, Војислава Шешеља и других. Поруке „Догодине у Призрену, Кад се војска на Косово врати…, Нема предаје, Косово је срце Србије, Лазарева клетва, Шешељ српски јунак…“ и друге, у овим тешким временима за српски народ, снаже и бодре сваког слободоумног Србина.  Овакве поруке опомињу и обавезују све нас који се бавимо политиком шта је свети српски пут од ког се ни у једном тренутку не сме одступити ни за милиметар.

За разлику од срамотног и понижавајућег геста скидања заставе „Косово је Србија“ са бедема Петроварадинске тврђаве у Новом Саду, за време трајања нарко Егзит фестивала, ми српски радикали смо поносни на сваки чин исказивања патриотских емоција, посебно у тренутку када нам је национално јединство потребно као хлеб насушни. Поносни смо на омладину која је улепшала славни царски лазарев град.

Градски одбор Српске радикалне странке Крушевац ставља на располагање градској управи града Крушевца, све своје ресурсе и логистику у осмишљавању и исписивању графита и мурала”, наводи се у саопштењу ОО СРС који је потписао председник Дејан Маринковић.

ФОТО: Српска радикална странка

You might also like More from author

1 Comment

  1. Milutin says

    Dugotrajna, teška i neizlečiva bolest… Zašto redakcija objavljuje ovakve stvari? To čak nije ni blaga provokacija normalnih ljudi. To nema veze ni sa onim da svi mogu da kažu šta misle. Bezidejnost čitavog teksta je smešna. Na čast uredniku koji je “pustio” ovo “saopštenje”…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content