САОПШТЕЊЕ ВИШЕГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА: “Нису констатоване неправилности током избора”

Више јавно тужилаштво у Крушевцу издало је саопштење у којем се наводи да током изборног дана нису констатоване неправилности везане за изборни процес.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу обавештава јавност да током избора одржаних дана 17.12.2023. године за народне посланике и градске/општинске одборнике, као и у периоду након тога, на подручју надлежности Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу као и подручних основних јавних тужилаштва у Крушевцу, Трстенику и Брусу, од стране надлежних органа нису констатоване неправилности везане за изборни процес, нити подношене кривичне пријаве за кривична дела против изборних права, осим што је у Крушевцу, поводом пријаве да је у једном случају дошло до повреде изборних правила која се доносе на гласање ван бирачког места (од куће), формиран предмет  и од стране надлежног Основног тужилаштва наложено прикупљање потребних обавештења.

Осим тога, у Трстенику је поводом вређања члана бирачког одбора, од стране надлежног основног тужилаштва наложено подношење прекршајне пријаве против једног лица”, наводи се у саопштењу које је потписао главни јавни тужилац др Братислав Петровић.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content