САОПШТЕЊЕ ЗАВЕТНИКА: Решити проблем депоније у Срњу

0

Српска странка Заветници издала је саопштење у вези функционисања депоније у селу Срње. 

У околини Крушевца, у селу Срње, налази се депонија која се простире на 37 хектара, а дневно се на њу одложи преко 170 тона смећа из града и околних села.
На овом месту се налази већ 40 година што значи да је њен ,,век” већ при крају. Проблеми су свакодневни, вода је црна, а пожари константни. Мештани са правом питају одакле здрава храна ако се баште заливају загађеном водом.
Решење овог проблема је изградња нове регионалне депоније по европским стандардима, поводом које се и одржао састанак, али за који многи мештани села Срње нису ни знали. Мештани су потписали петицију, тражећи састанак са градском управом, да би се разговарало о новој депонији која мора бити удаљена од првог насељеног места, а и о санацији постојеће, одговор наравно нису добили.
Овим путем апелујемо на Градску управу да се што пре реши проблем. У питању је загађена вода, земљиште, а самим тим и храна, без којих мештанима села Срње, нема живота”, наводи се у саопштењу Градског одбора Српске странке Заветници у Крушевцу.
 
 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content